POTVRĐENO

Sud BiH donio odluku o puštanju Damjanovića na slobodu

damjdanovic
12.10.2013.
u 10:24

Damjanović je još uvijek u zatvoru u Foči jer spomenutu odluku nema tko provesti u djelo

 

 

Kazneno-popravni zavod u Foči pustit će na slobodu Gorana i Zorana Damjanovića, koji tu izdržavaju kaznu za ratne zločine, ako je Sud BiH donio takvu odluku, izjavio je Srni savjetnik ministra pravde Republike Srpske Nikola Kovačević.

\"Sudske odluke se moraju poštovati, ali, vjerovatno, uprava kazneno-popravne ustanove traži originalnu odluku Suda BiH da bi po njoj mogla postupiti\", rekao je Kovačević. 

On je izrazio zadovoljstvo, jer je Sud BiH \"počeo ispravljati greške\" i izrazio nadu da će u dogledno vrijeme biti ispravljene za sva lica prema kojima su počinjene.

Sud BiH donio je jučer rješenje kojim se obustavlja izvršenje zatvorske kazne Goranu i Zoranu Damjanoviću i kojima se osuđeni odmah puštaju na slobodu. 

Odvjetnik koji zastupa Gorana Damjanovića Senad Kreho rekao je da prema navodima Damjanovićeva supruge on još nije pušten, jer u zavodu nema nikoga tko bi izvršio sudsko rješenje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?