nova afera

Strauss-Kahna službeno istražuju. Sudjelovao u lancu prostitucije?

\'Dominique Strauss-Kahn with his wife Anne Sinclair and friends having dinner at the Italian restaurant Scalinatella in The Upper East Side few hours after he was released from house arrest in New Yo
AFP/PIXSELL
27.03.2012.
u 08:30

Jedan od njegovih odvjetnika potvrdio je da njegovog klijenta istražuju i zbog sumnje da je sudjelovao u "zločinačkoj organizaciji".

Bivši šef Međunarodnog monetarnog fonda, Dominique Strauss-Kahn i službeno je pod istragom zbog sumnji da je uključen u lanac prostitucije, što je korak do podizanja optužnice, javljaju strani mediji. Jedan od njegovih odvjetnika potvrdio je da njegovog klijenta istražuju i zbog sumnje da je sudjelovao u "zločinačkoj organizaciji".

Ukoliko ga osude,  Strauss-Kahnu prijeti i do 20 godina zatvora. Istragom je, kako piše BBC, obuhvaćeno osam osoba, među kojima i jedan policajac. Strauss-Kahn zbog istog je slučaja prošli mjesec već bio priveden na saslušanje, no pušten je nakon 48-satnog zadržavanja.

Iako je priznao da je sudjelovao u zabavama u luksuznom hotelu Carlton, branio se da nije znao da su žene s kojima se upuštao u odnose na zabavama u Parizu i Washingtonu bile prostitutke. Kada je krenula afera s prostitucijom, policija je ispitala nekoliko prostitutki koje su priznale seksualni čin sa Strauss-Kahnom.

Podsjetimo, Strauss-Kahn morao je napustiti mjesto čelnika šefa MMF-a nakon što ga je jedna newyorška sobarica optužila za silovanje u svibnju prošle godine. Iako su optužbe u tom slučaju kasnije bile odbačene, sobarica je podnijela privatnu tužbu protiv Strauss-Kahna, a suđenje bi trebalo početi u srijedu u New Yorku.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?