Čapljina

Što žurnije potrebna je sanacija krovišta vrtića

capljina
Foto: Frano Matić
1/3
23.02.2012.
u 10:09

Prije dvije godine predračun za popravke krova je iznosio 50.000 KM, a sada je veći

Na jednoj strani vesela i razigrana dječica sa svojim tetama u osmišljavanju novih aktivnosti, a na drugoj velika briga pa i strah da od naleta vode jednog dana ne prokapa strop iznad njihovih glava.

Svakodnevna zbilja

To je svakodnevna zbilja u Dječjem vrtiću Čapljina, koji već godinama muku muči s dotrajalim i znatno oštećenim krovištem, koje već na nekim mjestima i propušta vodu pa su stradale dvije prostorije. Srećom, za sada su to prostorije u kojima ne borave djeca, ali problem krovišta je iz dana u dan sve veći, a tome su još više pogodovale i nedavne nedaće sa snijegom, od čijeg topljenja su stradali i oni nešto “zdraviji” dijelovi te problematične krovne konstrukcije. Dotrajali su ili oštećeni i oluci, cigle i drugi materijali, a i kontrukcija krovišta je dosta komplicirana (kombinacija ravnih i kosih ploča) pa sve to pogoduje zadržavanju vode i njezinim prodiranjem u zidove i stropove nekih od prostorija. “Posebno je ugrožena desna strana krovišta, tj. dio okrenut k montažnim kućama i pošti. Općinski načelnik dr. Smiljan Vidić je već reagirao pa su nadležne službe snimile stanje i onda je pao dogovor da se što prije sanira ta spomenuta desna strana krovišta. Sanacija cijelog krovišta je vrlo skup projekt jer se po ocjenama stručnjaka cijelo krovište mora u cijelosti rušiti i onda raditi sve ispočetka. Još prije dvije godine uradili su nam neki predračun od 50 tisuća KM, a sada je sve to nažalost dosta veći iznos, govori ravnateljica Ozrenka Vego dok obilazimo prostorije u koje je već prodrla voda i čiji su zidovi i instalacije već odavno uništeni.

Problem i sanitarni čvor

Krovište nije ozbiljnije obnavljano već 30 godina. “Osim krovište. problem je i loš sanitarni čvor u kojem je bilo tek nekoliko manjih zahvata, ali to na kraju nije onako kako bi trebalo biti. Tu su i stari, dotrajali drveni otvori koji trebaju zamjenu. Zahvaljujući načelniku Vidiću, uspjelo se promijeniti otvore na tri radne prostorije kako bi djeca imala dobre uvjete za boravak i igru istaknuo je Vego izrazivši nadu kako će svi biti presretni kada se u cijelosti odradi projekt sanacije krovišta na Dječjem vrtiću Čapljina, koji trenutačno ima 113 djece, raspoređenih u četiri radne skupine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?