zabranjeno sjećanje

Stiže politički dokumentarac o tragediji Bleiburga

tokio hotel
Pixsell
05.07.2013.
u 13:08

Večernji list i Intermedia u iduće tri godine snimit će 18 filmova s temama iz suvremene hrvatske povijesti

Zabranjeno sjećanje - naziv je drugog filma iz Večernjakove kolekcije političkih dokumentaraca koji upravo stiže na kioske diljem zemlje, uskoro i pred gledatelje nacionalnih televizija.

- To je film o odnosu Hrvata prema vlastitim žrtvama, o državi koju ne zanimaju podaci o ljudima koji su za nju dali ili zbog nje izgubili život - govori autor Miljenko Manjkas predstavljajući novi projekt netom izišao iz radionice tvrtke Intermedia.

Prvi dio filma bavi se pokušajem tajne policije da brutalnim likvidacijama i misterioznim otmicama prikrije poslijeratne komunističke zločine, ponajprije onaj na Bleiburgu, ali i tragičnim sudbinama onih koji su se o tim zločinima usudili progovoriti.

Drugi dio filma, pak, obrađuje odnos bivših i sadašnjih političkih elita prema ratnim i poslijeratnim zločinima... Inače, film “Zabranjeno sjećanje” drugi je u nizu od čak 18 tema iz ciklusa Večernjakovih političkih dokumentaraca, opsežnog projekta koji će nastajati iduće tri godine.

O tome kakav je interes gledatelja dovoljno govori podatak da je prvi film “Križni put - zločin bez kazne” zbog velikog interesa nedavno ponovno pušten u prodaju. “Zabranjeno sjećanje” na kioske stiže 8. srpnja.  

>> Čak 18 dokumentaraca s temama iz suvremene hrvatske povijesti

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije