REAKCIJE IZBORNIKA

Štimac: Navijači hvala! Mihajlović: Kriv sam, ali neću dati ostavku!

Štimac Maksimir
Marko Lukunic/PIXSELL
22.03.2013.
u 20:47

– Još jedan korak i evo nas na pola puta. Ja sam već zaboravio ovu utakmicu i okrećemo se novoj. Mogu samo reći: Hvala Hrvatskoj i svim našim navijačima!

Igor Štimac posebno je pohvalio navijače nakon pobjede nad Srbijom u Maksimiru. Prepuni Maksimir nosio je danas Hrvatsku do tri boda.

– Još jedan korak i evo nas na pola puta. Ja sam već zaboravio ovu utakmicu i okrećemo se novoj. Mogu samo reći: Hvala Hrvatskoj i svim našim navijačima! Uz vašu ljubav nema nam kraja. Ovo je velika pobjeda, znali smo da ne moramo umirati u ljepoti i to smo ostvarili.

Izbornik se okreće Walesu.

– Srbi će pokušati pobjeđivati dok imaju još nade, a na nama je da igramo. Nema te sile koja će u ovom paklu preživjeti. Sad se vraćamo u redoviti ritam. Idemo u hotel, ujutro je trening, popodne ćemo imati slobodno. Provest ćemo noć u toplom domu, a onda je priprema za Wales.

Kako je odigrao Kovačić?

–  Dobili smo vrhunskog reprezentativca, momka od 19 godina koji sigurno ide prema vrhu. Odluku o njegovom nastupu sam prelomio jutros i nisam u njega niti malo sumnjao. Drago mi je zbog njega. Odigrao je sjajno, za deset! Svi su bili za deset!


Je li ga Mihajlovićev početni sastav iznenadio?

- Sve što je on večeras napravio - i ja bih. Nije me iznenadio i bilo bi nam puno lakše da ovu momčad nije poslao na teren.

Štimac je stao u obranu Mihajlovića iako s njim nije u ljubavi.

- Ne možete mu suditi na temelju osvojenih bodova. Srbija stvara momčad i to košta. Mladost nema iskustva i trebat će vremena. Mislite da je lagano napasti Hrvatsku u Zagrebu? - upitao je Štimac novinare.

Srbijanski igrači su danas pljeskali hrvatskoj himni. Hoće li to hrvatski igrači raditi na uzvratu?

- Nećemo pljeskati njihovoj himni. Stajali smo mirno i poštivali njihovu himnu i to ćemo napraviti u Beogradu.

Štimac je od početka utakmice u rucima imao krunicu.

- On mi pomaže i ne odvajam se od nje. Radim na sebi, počeo sam mijenjati svijet mijenjajući sebe.

Mihajlović: Kriv sam za poraz, ali neću podnijeti ostavku

Siniša Mihajlović, izbornik srbijanske reprezentacije doveo je svoju momčad na korak od eliminacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Srbi su s 2:0 poraženi na Maksimiru i nakon pet utakmica imaju samo četiri boda.

- Neću dati ostavku, jedino ako Savez drugačije odluči. Kriv sam za poraz i snosim svu odgovornost - rekao je Mihajlović nakon utakmice.

Naglasio je da su primili lake golove.

- Poslije 2:0 smo se rasteretili i igrali kako znamo. Imali smo tri šanse i da smo ih iskoristili bio bi bolji rezultat. Pletikosa je dobro branio, ali smo trebali bolje reagirati u tim situacijama. Znao sam da imamo problema i da nam treba mnogo prilika za zabiti gol.

Mihajlović se još uvijek hrabri.

- Možemo se vratiti. Trebamo izvući pouke, zaboraviti ovu utakmicu i krenuti dalje. Nadam se da ćemo pobijediti Škotsku. Znam što moramo napraviti.

>>>Sve o utakmici Hrvatska-Srbija pratite na našem specijalu<<<

>>> Velika pobjeda Hrvatske: Ola i Mandžo srušili Srbe!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije