izbornik blistao

Štimac: Karta za Brazil je nadohvat ruke

igor štimac
Marko Mrkonjić/PIXSELL
16.10.2012.
u 22:09

Izbornik Igor Štimac blistao je nakon utakmice u Gradskom vrtu u kojem je Hrvatska pobijedila 2:0 golovima Mandžukića i Eduarda te preuzela vrh na ljestvici uoči zimske kvalifikacijske stanke.

– U potpunosti smo ostvarili zadane ciljeve. Moramo biti prezadovoljni, karta za Brazil je sve bliže. Veseli me i ova simbioza na tribinama. Ispalo je sve kako sam tražio od igrača, čak i više. Trudili su se do samog kraja, a za to je zaslužan ovaj ambijent koji su nam stvorili Slavonci, osjetili smo njihovu ljubav i vratili smo im na terenu – kazao je Štimac pred kamerama HRT-a.

>>> Mamić: Najbolja u 10 godina, a za status je zaslužan Šuker

>>> Dominacija nad Walesom: Najbolja igra reprezentacije u Štimčevoj eri

Znao sam da će zaviti Mandžo i Dudu

– Kao momčad radimo zajedno, radimo timski. Kad je u pitanju Mandžukić, nikad nije bilo sporno kad će njegovi golovi doći, jednako kao i Eduardo. Protiv Makedonije smo imali 5, Belgije 7, protiv Makedonije 11, a sada dvostruko više udaraca prema vratima. Bilo je važno i da igrači budu svježi za ovu utakmicu, što smo također uspjeli.

– Kad se igra poput igrača poput Garetha Balea, znate da će pucati u nekoliko navrata prema golu. Pokrivali smo ga, pa nije često uspio niti doći do lopte.

– Modrić je večeras imao kreativne zadatke, trebao je čuvati sredinu terena.

– Nismo razmišljali o Srbiji, radili kalkulacije, igrali smo protiv Walesa s onim igračima koji su bili najspremniji – dodao je izbornik.

Ivan Perišić je dodao:

– Zaslužili smo pobjedu, no trebali smo zabiti još koji gol, pa nas onda Pletikosa ne bi morao spašavati na kraju. Nadam se da će odsad na svakoj domaćoj utakmici biti ovako dobra atmosfera.

Domagoj Vida igrao je samo pred kraj susreta, ali je dobio ovacije svojih Slavonaca.

– Bilo je puno šansi, mogao je rezultat biti i bolji. Ponosan sam na svoje Osječane, pokazali su da bi trebali češće ovdje igrati utakmice. Svaka čast na atmosferi. Bale je kao na motoru, brz je, ali kad pomažemo jedni drugima može se sve – dodao je Vida.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije