NA OSNOVU KAMATE

Starim deviznim štedišama 1,5 milijuna maraka

vlada
VL FOTO
11.08.2010.
u 07:55

Na jučerašnjoj sjednici federalne Vlade u Mostaru Ministarstvu financija odobren novac za isplatu kamata štedišama

Federalna Vlada na jučerašnjoj sjednici u Mostaru donijela je odluku kojom se Federalnom ministarstvu financija odobrava 1,5 milijuna maraka za isplatu kamata na staru deviznu štednju. Još nije poznato u kojem vremenskom roku će federalna Vlada isplatiti štedišama na račune ovaj iznos.

Novac za Srebrenicu


Također, po pitanju financijskih odluka, odobren je milijun maraka na ime nedostajućih sredstava na transferu za sufinanciranje Fondacije za održivi razvoj “Odraz” te 305.600 KM za izgradnju druge faze Memorijalnog centra u kompleksu tvornice akumulatora u Potočarima. Osim ovoga, jučer se raspravljalo i o provedbi projekata na prostoru Federacije koji su financirani stranim novcem. Tako je istaknuto kako ukupna vrijednost projekata koji se financiraju inozemnim kreditima iznosi 4,222 milijarde konvertibilnih maraka, od čega je u 2009. godini realizirano 220,75 milijuna KM. Najveći dio od 33,63 posto predstavljaju sredstva Međunarodnog monetarnog fonda, a slijede Europska investicijska banka (22,23 posto) i Europska banka za obnovu i razvoj (18,89 posto). Protekle godine su iz inozemnih donacija realizirani projekti ukupne vrijednosti 27,35 milijuna KM, a najviše tih sredstava (14,8 milijuna KM) predstavljaju donacije nevladinih organizacija.

Pomoć za projekte EU-a

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine prihvatila je jučer informaciju o projektima EU-a iz oblasti obrazovanja i znanosti koji su otvoreni za Bosnu i Hercegovinu i uvjetima za njihovo apliciranje te je u tom kontekstu usvojila i određene preporuke. Predloženo je formiranje posebne jedinice u ili pri Federalnom ministarstvu obrazovanja i znanosti koja bi pružala informacije i konzultantsku pomoć potencijalnim aplikantima za europske pristupne i druge programe podrške u oblasti znanosti i istraživanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?