STRAVIČAN ZLOČIN

Staricu usmrtio sjekirom po glavi pa pokušao odsjeći noge

policija
Davor Javorović/Pixsell
06.11.2010.
u 11:20

Policija je uhitila više sumnjivaca, među kojima i staričinog pastorka, sina supruga koji je ranije umro

 Inspektori Unsko-sanske županije uhitili su više sumnjivaca u potrazi za onim koji je brutalno ubio 69-godišnju Fatiju Ćaušević, staricu koja je živjela sama u središtu Bihaća. Njezino tijelo je doplutalo rijekom Unom, a uočeno je u blizini Vatrogasnog doma.

Nezapamćen zločin

- Izvučeno je tijelo starice čiji je nestanak prijavljen 28. listopada. Voda ju je izbacila do obale u Ulici Plandište, što su uočili prolaznici i prijavili policiji. Već površinskim pregledom tijela, mrtvozornik Doma zdravlja u Bihaću konstatirao je da se na cijelom tijelu nalaze ozljede koje nedvosmisleno upućuju na zločin, što je i potvrđeno obdukcijom na Odjelu patologije Županijske bolnice u Bihaću. Zbog istrage ne možemo otkrivati više detalja, osim da je privedeno i saslušano više osoba koje se dovode u vezu s ubojstvom, izvijestili su iz MUP-a ove županije. Još šturija je bila dežurna tužiteljica Fikreta Džamić. Kako smo pisali, policija ponajviše sumnja na pastorka nesretne žene, čiji je suprug umro prije nekoliko godina, a kao motiv se spominje koristoljublje i patološka mržnja. Budući da nitko nije htio podrobnije govoriti o ovoj temi, počevši od ovlaštenih pa do susjeda, koji strahuju za svoje živote sve dok se počinitelj ne stavi iza rešetaka, neslužbeno se mogla čuti stravična priča o masakru sjekirom. Naime, ubojica je nesretnu ženu ubio udarivši je više puta sječivom po glavi, da bi se nastavio iživljavati nad žrtvom.

Zločin sa sjekirom

- Uzrok smrti su mnogobrojne sječne rane glave i mozga nastale od posljedica udarca oštrim predmetom, najvjerojatnije sjekirom koja još nije pronađena.

Obdukcija je pokazala da je ubojica nakon što je smrt nastupila, želeći prikriti djelo i na neki drugi način riješiti se tijela, pokušao i oštricom joj odsjeći noge, u čemu nije uspio.

Udarajući sjekirom po nogama, polomio joj je kosti, ali noge nije odsjekao, pa je tijelo bacio u rijeku, naveo je izvor blizak istrazi, potvrdivši da je ubijena bila udovica, a od najbliže obitelji imala je samo dvije sestre, od kojih jedna živi u Australiji, a druga u Velikoj Kladuši.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije