Čapljina

Stare narodne igre za privlačenje što većeg broja turista

Čapljina
05.04.2013.
u 10:16

Zabilježen je porast rezervacija turista iz Argentine i Brazila, a što će dodatno obogatiti turističku sezonu na lijepom jugu Hercegovine

Opća je ocjena da općina Čapljina ima iznimno bogatu turističku ponudu koja nije u pravoj mjeri iskorištena ili povezana u jednu veću cjelinu. Stoga se na otvaranju nove turističke sezone u ovom dijelu BiH pripremaju i neki novi turistički projekti kojima bi se sveukupna turistička ponuda s juga Hercegovine još više približila domaćim i stranim turistima.

Strani turisti

Sredina travnja je već neki tradicionalni početak turističke sezone u općini Čapljina i tada u ovaj grad na četiri rijeke organizirano dolazi veći broj stranih turista. Tako je prošle godine sezonu otvorio organiziran dolazak više od 500 slovenskih turista pa se slična aktivnost očekuje i na otvaranju ove turističke sezone. Kako smo doznali postoje izgledi da sezonu u Čapljini umjesto stranaca otvori dolazak veći broj domaćih gostiju, a čime se Čapljina želi još više otvoriti za domaće tržište. “Uz već redovite turističke izlete u Počitelj, Park prirode Hutovo blato, lokacija Mogorjela, stari grad Gabelu…, ili posjete konjičkom klubu i druge rekreativne sadržaje, u prigodi smo pokrenuti i neke nove sadržaje u kojima posebno uživaju strani turisti - kazao je Dragan Krunić, direktor hotela “Mogorjelo” Čapljina.

Zanimljiv sadržaj

“Tu se, prije svega, misli na uvođenje neke vrste Olimpijskih igara starih narodnih igara i sportskih disciplina. Tako za turiste priređujemo natjecanja u potezanju konopa, bacanja kamena s ramena te još brojnih starih narodnih igara koje su već naišle na odobravanje većeg broja stranih turista”, podvukao je Dragan Krunić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?