Razbojstvo

Starac stao na put razbojniku pa mu je propucano koljeno

Konzum
19.10.2013.
u 11:38

Hrabri 76-godišnji Avdo Vatreš ranjen u pucnjavi za vrijeme razbojske krađe u sarajevskom naselju Šip

Stariji kupac Avdo Vatreš (76) iz Sarajeva teško je ranjen prilikom jučerašnje pljačke trgovine Konzum u naselju Šip. Ranio ga je razbojnik, a nakon što mu se hrabri starac suprotstavio.

- Pacijent je primljen u 10 sati ujutro s prostrijelnom ranom lijevog koljena. Zbrinut je na Klinici za ortopediju i traumatologiju i trenutačno je u stabilnom stanju, kazala je Selma Mulić, glasnogovornica bolnice Koševo.

Riječi svjedoka

Kako su svjedoci opisivali, u trgovinu je upao maskirani razbojnik i od radnice zatražio da mu preda sav utržak, a nakon toga mu je starac stao na put. Razbojnik je posegnuo za pištoljem i potom zgrabio novac iz blagajne i trčeći pobjegao u pravcu Kobilje glave.

Teško ranjeni starac je krenuo iz Konzuma u obližnju ambulantu, kako bi mu ukazali pomoć, ali je na pola puta pao i počeo naglo krvariti. Odjednom su se čuli povici.

- Čula sam kako netko viče ‘dedo, dedo’ i odmah sam izišla vani. Vidjela sam čovjeka kako leži na zemlji, a njemu je pritrčao momak koji je dopremio neku robu u Konzum. Izvukao je iz svog pojasa opasač i svezao ga je starcu oko noge koja je naglo počela krvariti. Čini mi se da se i onesvijestio. Ubrzo je došla hitna pomoć i odvezla ga, ispričala je novinarima svjedokinja, te dodala kako je čula da je razbojnik pobjegao u smjeru Vogošća. Na cesti su bili vidljivi tragovi krvi, odnosno krvave stope nesretnog starca koji je pokušavao otići po pomoć. Na mjestu gdje se Vatreš srušio, ostala je veća lokva krvi te jedna njegova tenisica. Policijske ophodnje su odmah raspoređene na širem području oko Šipa, ali pljačkaš je stigao umaći. Pred Konzum su nedugo nakon razbojstva i ranjavanja stigli i zaštitari Securitas koji su izuzeli snimke videonadzora te ih predali policiji.

Tražili zrno

Inspektori su više sati tragali za čahurom metka ispaljenog iz pištolja koja je najvjerojatnije završila negdje među prehrambenim artiklima. Tragali su za bilo kakvim tragom koji bi mogao upućivati na identitet maskiranog razbojnika.

Jedan od stanara kazao nam je kako je pio kavu sa suprugom kada je vidio starijeg čovjeka kako tetura ulicom te pada na tlo.

- Najprije sam pomislio da mu je pozlilo. Odjednom sam vidio kako šiklja krv i kako neki momak trči prema njemu. Izašao sam i ubrzo je došla hitna. On je bio veoma loše, ali je došao sebi kada mu je priključena infuzija. Pomogao sam da se čovjek unese u vozilo hitne, ispričao je mještanin te dodao da su razbojstva i krađe u ovom kraju postale jako česte, ali i to da je i sam bio žrtva lopova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?