Žarko Korać

'Srbija se suočava s diktaturom jednog čovjeka'

Aleksandar Vučić
Pixsell
02.12.2012.
u 13:29

- Nažalost, Srbija se očigledno suočava s puzećim političkim nasiljem i diktaturom jednog čovjeka, a građani to još uvijek ne primjećuju - rekao je potpredsjednik Skupštine Srbije i bliski suradnik ubijenog Zorana Đinđića.

Žarko Korać u intervjuu današnjem novosadskom Dnevnik, očito aludirajući na Aleksandra Vučića, bivšeg Šešeljevog poltrona,a sada dopredsjednika srpske vlade, ministra obrane, kordinatora sigurnosnih službi i predsjednika Srpske napredne stranke koju je osnovao s Tomislavom Nikolićem nakon razlaza sa Šešeljem.

On je kritizirao inzistiranje državnih vlasti na usklađivanje s lokalnim vlastima što uz manje ili više nasilja provodi SNS i ocijenio kako to "neodoljivo podsjeća na Miloševićevu izbornu krađu iz 1996. kada je i on malo mijenjao neželjene rezultate na lokalnim izborima. Drži opravdanim zahtjeve da se istraže slučajevi korupcije u proteklih deset i više godina, ali "nije opravdano da se, umjesto jačanja institucija, tužiteljstva i sudova, borba protiv korupcije vodi na način u kojem ima i elemenata kaznenih djela".

>> Ljajić: Tražit ćemo da Srbi osuđeni u Haagu služe kaznu u Srbiji

- Kako je, primjerice, moguće da se u novinama unaprijed najavljuje tko će biti uhićen? Pa svakom je jasno da tabloidi te informacije dobivaju ili iz policije ili od vrhova vladajućih političkih stranaka. Činjenica da je lider jedne stranke nositelj svih tih aktivnosti, umjesto tužitelja, već samo po sebi cijelu priču čini političkom. No, ono što duboko zabrinjava je činjenica da većina građana ne vidi kuda to vodi. A i oni koji vide, ne usuđuju se to otvoreno reći kako bi izbjegli etiketu "protivnika borbe protiv kriminala i korupcije" - kaže Korać dodajući da se to radi prema modelu koji je duboko suprotan principima civiliziranog društva, odnosno kroz "linčovanje ljudi prije no što je utvrđena njihova krivica".

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?