loše za srbiju

Srbi sa sjevera Kosova najavljuju nove nerede

kosovo (1)
Anto Magzan/Pixsell
03.09.2011.
u 12:59

Ne priznaju dogovor Beograda i Prištine da na pečatu koji će se koristiti na graničnim prijelazima između Kosova i Srbije piše "Carina Kosova"

BEOGRAD - Srbi sa sjevera Kosova ne priznaju dogovor Beograda i Prištine u Bruxellesu da na pečatu koji će se koristiti na graničnim prijelazima između Kosova i Srbije piše "Carina Kosova" i najavljuju kako neće dozvoliti uporabu takvog pečata na sjeveru Kosova. Predstavnici općina i okruga ocjenjuju da je dogovor predstavnika Beograda i Prištine o izgledu carinskog pečata Kosova "očekivan" i da će se tamošnji Srbi "boriti da ne zaživi kosovska carina" na graničnim prijelazima Brnjak i Jarinje, javljaju mediji u Srbiji.

Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković za agenciju Beta rekao je kako Srbi na sjeveru Kosova "neće prihvatiti albanske carinike bez obzira na bilo kakav sporazum" dodajući da bi to "značilo prihvaćanje državnosti Kosova".

- Siguran sam da kosovskih carinika na prelazima Brnjak i Jarinje neće biti. Što se tiče pečata, on se može koristiti južno od Ibra - grmi Nedeljković.

Predsjednik Općine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić iz Srpske napredne stranke ocijenio je kako je postignut dogovor loš za Srbiju "jer Kosovo smatramo dijelom Srbije i trebaju vrijediti pečati Srbije".

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije