preko 1000 zahtjeva

Srbi s Kosova ipak prihvaćaju kosovske regstracijske pločice

kosovo, bodljikava žica
AFP/PIXSELL
15.07.2012.
u 11:57

Kosovske su vlasti početkom lipnja zabranile uporabu srpskih registracijskih oznaka koje izdaje MUP Srbije, a koje imaju oznake gradova na Kosovu

Iako su najavljivali kako neće na svoje automobile staviti kosovske registracijske pločice već će nastaviti koristiti one izdane od MUP-a Srbije, Srbi s Kosova dosad su kosovskom MUP-u podnijeli preko tisuću zahtjeva za preregistraciju na kosovske pločice, javljaju mediji u Srbiji i podsjećaju kako su kosovske vlasti početkom lipnja zabranile uporabu srpskih registracijskih oznaka koje izdaje MUP Srbije, a koje imaju oznake gradova na Kosovu.

Vlasti u Prištini ovu odluku su donijele smatrajući kako na taj način poštuju dogovor koji je u vezi sa slobodom kretanja postignut u Bruxellesu u tehničkom dijalogu Prištine i Beograda. Zamjenik ministra unutrašnjih poslova Kosova, Saša Rašić kaže kako je 1105 Srba podnijelo zahtjeve za preregistraciju vozila  i njihove će prijave sutra početi razmatrati mjerodavna povjerenstva.

- Rok za preregistraciju trajat će još, zahtjevi će se  zaprimati, a povjerenstvo će povremeno zasjedati i razmatrati pristigle aplikacije za preregistraciju vozila - rekao je Rašić.

Kada je riječ o sjeveru Kosova, gdje su još jedino u upotrebi tablice koje izdaje MUP Srbije s oznakama kosovskih gradova, predstavnici kosovskog MUP-a ističu da je za ovaj dio Kosova nadležan Eulex i oni bi u tom dijelu Kosova trebali implementirati dogovor iz Bruxellesa, podsjećaju mediji u Srbiji.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?