Tužba

Srbi koji žive u SAD-u tuže Amerikance zbog Oluje

vojska, nato
Željko Hladika/Pixsell
12.07.2011.
u 07:44

Podnijeli su tužbu protiv američke tvrtke MPRI koju su osnovali američku umirovljeni generali i koja je savjetovala Hrvatsku u pripremanju Oluje

BEOGRAD - Srbi koji žive u Americi nakon što su pobjegli iz okupiranih područja u Hrvatskoj oslobođenih akcijom Oluja, podnijeli su tužbu protiv američke tvrtke MPRI koju su osnovali američku umirovljeni generali i koja je savjetovala Hrvatsku u pripremanju Oluje, pišu mediji u Srbiji.

Mediji tvrde kako su tužbu podnijeli odvjetnički uredi u Americi u kojima rade odvjetnici podrijetlom Srbi i to u ime "200 tisuća ratom otjeranih Krajišnika" koji traže isplatu novčane odštete od 10,5 milijardi dolara, 25 000 dolara svakom, plus 5 milijardi kamata od čega bi odvjetnicima, prema američkim propisima, prilada trećina iznosa.

Grupa Krajišnika, koja je registrirana u SAD pod imenom "Žrtve genocida u Krajini", pišu beogradske Večernje novosti, predala je Federalnom sudu u Chicagu u kolovozu prošle godine tužbu protiv tvrtke MPRI, koja je ratovala u Hrvatskoj i u tužbi od 40 stranica agencija američkih generala MPRI tretira se kao "sudionik u genocidu".

- Cilj nam je doći do konačne istine i pravde i utvrditi odgovornost američke vojske i njenih generala za genocid nad Srbima u Krajini i za stradanje srpskog naroda u Hrvatskoj - izjavio je na Srpskom krajiškom saboru duhovni vođa organizacije prota Branislav Končarević.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 2

VR
vrisak
00:10 13.07.2011.

Ma kakva ste vi gamad i krvoloci... umjesto da se ispricate Hrvatskom narodu sto ste napravili pokolj porusili svetista, gradove , spalili krovove nad djecijim glavama, silovali sve sto ste htjeli .. danas bi tuzili one koji su na okoo dali pomoc protiv agresora... Stvarno vi nemate sdida niti srama.... Ovo bi trebalo biti obratno Hrvati bi trebali tuziti Ameriku Hag Englesku Rusiju i da ne pisem dalje posto su svi navedeni i mnogi drugi zastitili ili omogli vas zlocin...Dapace pomazu ga i danas pustajuci na slobodu vase monstrume a drzeci u zatvoru nevine ljude samo zato sto su se ustali stati goloruki ispred vasi tenkova...i vase zudnje da stavite srpsku zastavu na Hrvatsku grudu...gabite mi se..

ZE
zepcanac
02:45 13.07.2011.

Ova osoba koja je prvo napisala komentar podrzavam je u svoje ime. Da se ja pitam jabih svih onih 200.000 koji su se potpisali za trazenje ostete usvezi oluje. svebi ja to protijerao iz Amerikeda ja vodim taj zakon., jer posto ga ja nazalost nevodim imate veliku srecu za sad. I koliko vas ima u Chikagu bez urednih papira ito sve ulaskom preko Meksicke srzave. Ovaj dokumenat isto tako dostavljam FBI. CIA. Tako da krene akcija sa proterivanjem svih oni koji su nepravomocno usli u Ameriku preko Meksika. za sad postoji vleiki lanac ipak preko Pravoslavne crkve i to u velikome broju, i koji rade na crno kod Srba koji imaju privatne kompanije u cikagu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?