Prva liga FBiH

Zvijezda i Metalleghe u borbi za naslov

19.03.2016.
u 09:00

Nakon dva proljetna kola u Prvoj ligi FBiH, u trećem se igra “derbi sezone”. Vodeći Metalleghe (35 bodova) gostuje kod drugoplasirane Zvijezde, koja zaostaje četiri boda.

Najavljuju hrabru igru

Jajčani najavljuju da u Gradačac ne idu braniti se, već “napasti od prve minute”. Osvoje li gosti tri boda, prvenstvo će biti praktično riješeno, pobjeda Zvijezde zakomplicirat će vrh ljestvice i (možda) ići na ruku Orašju (30) i Budućnosti (29 bodova). No, Orašje i Budućnost najprije moraju voditi računa o sebi, jer ovaj put gostuju kod Branitelja i Podgrmeča, momčadi koje su u blatu do guše, što se tiče ostanka. Gotovo sa sigurnošću možemo reći da Mostarci i Sanjani mogu pakirati krpice za put u drugoligaške vode ako izgube. “Ispadajuća opasnost” muči i 7-8 bolje plasiranih klubova od Branitelja i Podgrmeča. Svaki poraz (osobito kući) bacit će ih u neizvjesnost. Čini se da Novom Travniku i Slogi ni dobre vile više ne mogu pomoći, iako teorija kaže da se još mogu spasiti. Sloga će na Babovcu ugostiti osmo Bratstvo, koje bi pobjeda izvukla iz opasne zone. Sloga već “kuje” momčad koja će na jesen pokušati povratak među “federalce”.

Novi Travnik, pak, s minimalnim izgledima putuje u goste Bosni na visočke Luke. Domaći “lete” nakon prošlosubotnje pobjede u Goraždu, pa će sve osim pobjede Bosne biti senzacija. Pod borićima Jedinstvo će ugostiti Gošk, koji je kolo ranije sretno pobijedio Rudar, nakon što je u zadnjih stotinjak sekundi zabio dva pogotka.

Radnički umoran nakon Kupa

A Rudar će pokušati zaboraviti tugu s Podavale protiv Čapljine pred svojim pristašama u Kaknju. S druge strane, Čapljina zna pozitivno iznenaditi, pa možda i danas napravi podvig. Nakon kupskih uzbuđenja, pomalo umorni Radnički ugostit će na Jošiku Goražde. Oba su kluba u opasnoj zoni, oba priželjkuju tri boda, ali Lukavčani su kao domaćini izraziti favorit. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije