Premijer liga BiH

Zrinjski i Posušje odigrali 2:2 i podijelili bodove

Zrinjski - Posušje
Foto: HŠK Zrinjski
1/3
29.10.2023.
u 20:37

U 12. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipa Posušja je na Mokrom Docu dočekala aktualne prvake Bosne i Hercegovine ekipu Zrinjskog, a utakmica je ponudila dosta drame, uzbuđenja i na kraju je rezultat glasio 2:2.

Zrinjski nije mogao zamisliti bolji početak utakmice. U trećoj minuti Ćuže je centrirao s desne strane, užasna reakcija Kolića, što koristi Bilbija i s dva metra glavom pogađa za 0:1.

U devetoj minuti Zrinjski je mogao nokautirati domaćine. Velika prilika prvo za Ćužea čiji šut brani Kolić, a onda na odbijanac natrčava Jukić i s nekih osam metara iskosa ne pogađa praznu mrežu, piše Sportsport.

Jukić opet s nekoliko metara ne pogađa gotovo praznu mrežu. Na golu je bio jedan igrač Posušja, a to se događalo u 21. minuti susreta.

Promašaji Zrinjskog su kažnjeni u 25. minuti. Kamenar je centrirao iz slobodnjaka, Marić na pravom mjestu, glavom pogađa za 1:1.

Nastavila se ludnica na Mokrom Docu u 34. minuti, s nekoliko metara je loptu pod prečku zakucao Ivančić za vodstvo Zrinjskog 1:2.

Na kraju prvog poluvremena velika drama u Posušju. Ramić je dobio crveni karton i Zrinjski je ostao s igračem manje. Mladi nogometaš mostarkog tima je udario Kamenara rukom u glavu, a igrač Posušja je također dobio žuti karton. Minutu kasnije, Begić je pogodio za 2:2 što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku prva prilika u 54. minuti, imali su je domaći, Erick je pokušao s više od 25 metara, lopta je otišla visoko preko gola Zrinjskog. Uzvraća Zrinjski u 58. minuti, Ćuže je šutirao, blokiran je njegov udarac.

Obrana Zrinjskog u 63. minuti blokira pokušaj Begića, a u 72. minuti nakon pokušaja Mandića, lopta ide pored gola gostiju iz Mostara.

Posušje je imalo igrača više u drugom poluvremenu, pokušavali su ofanzivnijom igrom doći do drugog trijumfa ove sezone protiv Zrinjskog, ali ostalo je do kraja 2:2.

Iako su imali igrača više, mogu u Posušju biti zadovoljni ovim bodom, dok je Zrinjski "prosuo" dva vrijedna boda u borbi za novi naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije