navijači slave 25. rođendan

Zrinjski Ultrasima želi darovati pobjedu

13.04.2019.
u 08:11

Zrinjski nastavlja potjeru za Sarajevom na ljestvici. Taj protivnik bježi im šest bodova, a ako plemići žele dočekati neki eventualni kiks, moraju nastaviti niz pobjeda. Ipak, tako nešto im neće biti lako danas (16.30) kad u Mostaru gostuje uvijek neugodni Željezničar.

Značajne utakmice

- Mislim kako su ovo značajne utakmice za nas, Željezničar i Široki, i nakon njih možemo s manje ili više optimizma razmišljati o nastavku prvenstva. O tomu će ovisiti kako ćemo dočekati posljednjih nekoliko kola. Željo nakon loše predstave protiv Sarajeva željan se iskupiti jer je sigurno ono što su pružili u posljednjoj utakmici tek 20 ili 30 posto njihovih stvarnih mogućnosti. Sigurno će nastojati ne izgubiti kod nas. S druge strane, nama ništa treće ne odgovara, samo pobjeda. U nizu smo pobjeda i samopouzdanje je raslo. Očekujem mnogo kvalitetniju igru protiv Željezničara nego je to bilo do sada. Učinit ćemo sve kako bi pobijedili tu utakmicu i naravno kako ne očekujemo lagan posao jer će Željezničar biti jako motiviran - kazao je na jučerašnjoj konferenciji za medije trener plemića Blaž Baka Slišković.

Zrinjski će danas imati motiv više. Njihovi najvjerniji navijači Ultrasi slave svoj 25. rođendan. Sigurno je kako će oni za današnju utakmicu imati neki poseban performans. Zapravo nekoliko dana Ultrasi su već imali nekoliko zapaženih akcija na ulicama Mostara u povodu svog rođendana. U proteklih nekoliko godina upravo su Ultrasi bili jedan od razloga visokog morala u prvoj momčadi plemića. Prate ih na svim utakmicama, bez obzira gdje igraju u BiH, ali i u inozemstvu.

- Mi smo na treningu Ultrasima na simboličan način čestitali rođendan i zapjevali jednu od njihovih najomiljenijih pjesama, ali to nije ni blizu dovoljno koliko oni zaslužuju jer je njihov doprinos našim rezultatima nemjerljiv. Sve se moglo vidjeti na fotografijama i videima koliko je bila veličanstvena proslava, a mi ćemo pokušati pobjedom upotpuniti njihovo slavlje. Ipak, mislim kako će igračima biti dovoljan sportski motiv jer bez njega sva druga motivacija pada u vodu. Niz pobjeda napunio nas je samopouzdanjem i vjerujemo u sebe i vjerujem kako ćemo uveličati slavlje Ultrasa - dodao je Slišković.

Plemići (gotovo) kompletni

U nastavku sezone Zrinjski je stalno imao probleme s izostancima u igračkom kadru, najviše zbog ozljeda. Ipak, za današnju utakmicu stanje s igračkim kadrom je dobro. Eventualno će samo izvan kombinacija biti jedino Filipović.

- Po prvi put je slučaj da u kadru imam sve igrače iako je Filipović pod upitnikom koji je dobio udarac u ozlijeđenu nogu. Trenirao je s ekipom iako nismo ništa riskirali zbog teškog terena zbog kiše. Pričali smo, bol nije toliki i vjerujem da će biti u kombinaciji za utakmicu. Računam na njih sve i odredit ću onih 18 koji će, po mom mišljenju, biti najspremniji. I Šovšić je dobro trenirao proteklog tjedna, tako da smo kompletni - tvrdio je Baka.

U Zrinjskom dobro poznaju protivnika. Protiv Željezničara nisu imali pretjerano puno uspjeha u prethodnih nekoliko utakmica. Ipak, s obzirom na formu, Zrinjski ima ulogu favorita.

- Upali su u duboku krizu, to je očigledno, kako rezultatsku tako i igračku. I njihov trener svjestan je toga. Ne mogu biti zadovoljni ovim zaostatkom, a i 3. mjesto sada im je upitno. Igrači posjeduju kvalitetu, ali oni najbolje znaju što se događa. Nije moje da dublje analiziram zbog čega je to tako, ali siguran sam da u svakom trenutku mogu dobiti svakoga. Mi se iz tog razloga pribojavamo njihove reakcije. Ne kaže se uzalud “ne diraj lava dok spava”, a oni su očigledno uspavani i takvi će biti jako opasni. Nema tu neke posebne filozofije, oni su među najboljim ekipama u BiH i derbi će biti težak za nas. Ne potrudimo li se, rezultat neće biti dobar za nas... Ipak, ulazimo rasterećeni i pritisak je više na njihovoj strani nakon debakla protiv Sarajeva. Imamo dobru prednost nad trećim i četvrtim na ljestvici pa se možemo malo i opustiti. Po nekim informacijama, u njihovi sastavu bit će izmjena, što je i logično, jer ono što su odigrali protiv Sarajeva nije bilo ni 30 posto njihovih mogućnosti - zaključio je Slišković.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije