Utrka za naslov

Zrinjski u prednosti u odnosu na Slobodu

BiH,09.04.2016.Mostar Stadion Bijeli brijeg,  Prvetvena nogometna utakmica   Zrinjski -Borac vodstvo  Photo:Stojan Lasic
19.04.2016.
u 07:00

Sloboda je posrnula u prošlom kolu protiv Širokoga Brijega na domaćem terenu (0:3), pa je u odnosu na prošlo kolo Zrinjski došao u osjetniju prednost u borbi za naslov.

Osjetna prednost

Plemići su trenutačno na 56 bodova, dok je Sloboda na 53. Realno je očekivati kako se u utrku za naslov prvaka u preostalih pet kola još uvijek mogu uključiti Sarajevo (51 bod) te Željezničar ili Široki Brijeg (po 49 bodova). Ipak, ovog ćemo se puta zadržati na dvije vodeće momčadi.

Zrinjski u idućem kolu ima domaću utakmicu protiv Viteza, kolo iza toga nastupa na gostovanju kod Željezničara, a potom Mostarcima slijedi gradski derbi protiv Veleža. U pretposljednjem kolu plemići gostuju kod Mladosti, dok u posljednjem dočekuju Slobodu. Upravo je ta utakmica, barem ovim tempom prvenstva, mogla i odlučiti pobjednika prvenstva. Sloboda u idućem kolu gostuje kod Olimpica, dok u kolu nakon toga igra kod kuće protiv momčadi Drine. U 28. kolu Sloboda odlazi na gostovanje kod Travnika, a nakon toga igra kod kuće derbi sa Sarajevom. Nakon svega toga na red joj dolazi i spomenuta utakmica u Mostaru kod Zrinjskog. Zrinjski je u odnosu na Slobodu u ovom trenutku u višestrukoj prednosti.

Mostarci svježiji

Momčad iz Tuzle u prošlom je kolu vjerojatno osjetila i danak igranja u Kupu BiH. Protiv Željezničara u prvoj utakmici polufinala Kupa izabranici trenera Husrefa Musemića slavili su 1:2 pobjedu, ali danak te derbi utakmice definitivno se osjetio u prvenstvu. Slobodi slijedi i uzvrat sa Željom kod kuće, utakmica nakon koje mogu osigurati svoje mjesto u finalu ovog natjecanja. Zrinjski je, pak, odavno ispao iz Kupa, pa u ovom trenutku ima “luksuz” pripreme za utakmice kroz cikluse od cijelog tjedna. Logično je tada očekivati kako bi Mostarci trebali biti malo svježiji u prvenstvu nego neki ostali konkurenti koji igraju i u Kupu. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije