Trijumf Plemića

Zrinjski svladao tuzlansku Slobodu s 1:0

Foto: Stojan Lasić
1/3
27.09.2021.
u 07:22

U posljednjoj utakmici 11. kola nogometaši Zrinjskog su s 1:0 svladali tuzlansku Slobodu.

Od prve pa do posljednje minute utakmice vidjeli smo istu sliku na terenu, po uzoru na susret Željezničara i Leotara.

Domaćin je napadao, stvarao šanse i došao do minimanlne pobjede, dok gosti s druge strane gotovo da nisu zaprijetili za 90 minuta igre, piše sportsport.ba. 

Zrinjski je napadao i dominirao. Pokušavali su Savić i Jakovljević, ali je Bukvić svojim intervencijama Slobodu držao "u životu".

U nastavku ista slika. Plemići su neumoljivo napadali, a najzrelije prilike imali su Barišić čiji je udarac s pet metara uhvatio golman Tuzlaka i Bilbija koji je neposredno nakon toga šutirao preko gola.

Jedinu i najbolju priliku za Slobodu u 73. minuti nije iskoristio Balić koji je glavom šutirao preko gola. Minutu kasnije uslijedila je kazna za taj promašaj, a strijelca nije teško pogoditi.

Talisman Plemića, Nemanja Bilbija, još jednom donosi tri boda svom timu. Ubacio je Ćorluka, Bilbija umakao svojim čuvarima i glavom postigao svoj 95. gol u Premijer ligi BiH.

Do kraja je tim Sergeja Jakirovića znalački sačuvao stečenu prednost i slavio novu, sedmu ovosezonsku pobjedu s kojom su došli do 24. osvojenog boda i sada imaju samo jedan manje od Tuzle Cityja, koja ima i jednu utakmicu manje.

Sloboda je s druge nastavila crni niz od šest utakmica bez pobjede i sada je četvrta sa 16 osvojenih bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije