Ususret prvoj utakmici s Breidablikom Mostarci doznali i eventualne protivnike za daljnje europske nastupe

Zrinjski se za susret s Islanđanima priprema u miru, a ako prođu dalje, Plemiće čeka austrijski LASK

08.08.2023.
u 11:06

Protivnik Zrinjskog u 3. pretkolu Europske lige islandski Breidablik, s kojim se mostarski Plemići sastaju u prvom susretu na domaćem terenu u četvrtak, 10. kolovoza, od 21 sat (uzvrat se igra na Islandu za tjedan dana, 17. kolovoza), protekloga je vikenda igrao u domaćem prvenstvu.

Određene rezerve

Spomenuti sastav nije bio uspješan, na domaćem je terenu poražen s 4:3 od KR Reykjavik. Breidablik je na ovoj utakmicu u napadačkom smislu izgledao opet solidno, ali ta islandska momčad kao da ne pridaje toliko pozornosti obrani. Breidablik je ovaj put navodno nastupio u kombiniranom sastavu.

Pred kraj utakmice osjetio se i umor u ekipi koja već za dva dana igra pod Bijelim brijegom. Gosti su poveli 0:1, a Breidablik je izjednačio na 1:1. Do poluvremena Reykjavik postiže pogodak i ide na odmor s 1:2. U nastavku gosti postižu dva pogotka i rezultat 1:4 stajao je do 89. minute, kada domaćini smanjili na 2:4, a konačan rezultat 3:4 je postavljen u sudačkoj nadoknadi. Nije to bilo izdanje u kojem je protivnik Zrinjskog blistao, ali jasno je kako je i toj momčadi u ovom trenutku nastup u Europi u najvećem fokusu pa je razumljiva i određena rezerva u domaćoj ligi.

Zrinjski je, inače, protekloga vikenda odgodio svoju utakmicu domaćega prvenstva. Ohrabruju neslužbene informacije s treninga Plemića kako se nekoliko nositelja igre polako vraća u pravi natjecateljski ritam. Mostarci se, inače, u miru pripremaju za četvrtak i sraz s islandskim protivnikom. Igračima Zrinjskog točno može goditi mir pred ovako važne utakmice.

Inače, za susret 3. pretkola Europske lige, odnosno novu europsku utakmicu Zrinjskog vlada veliko zanimanje, što se vidi i po potražnji ulaznica. Jučer su tako u prodaju puštene prve ulaznice, pravo prvokupa imali su nositelji sezonskih ulaznica. Danas bi trebala biti organizirana redovita prodaja. Zrinjski će na ovoj utakmici imati i dodatni kontingent karata, u prodaju će biti pušten i dio gornjeg dijela zapadne tribine. Bez obzira na sve, zanimanje je toliko veliko i za ovu utakmicu tako da će se oko 1800 karata bez problema rasprodati.

Zrinjski je jučer dobio i imena eventualnih protivnika u slučaju da prođe ili ispadne od Islanđana. Bosna i Hercegovina i Island među osam su europskih država koje nisu nikada imale klub u grupnoj fazi europskog natjecanja, a ta skupina bit će smanjena za jedno ime. Ekipa koja se plasira u play-off Europa lige ima minimalno skupine Konferencijske lige.

Zanimljivi protivnici

Ako Zrinjski prođe Islanđane, igrat će protiv austrijskog LASK-a u play-offu Europske lige. Ako pak Plemići ispadnu, u idućem dvomeču Zrinjski će na posljednjoj prepreci prema Konferencijskoj ligi igrati s boljim iz susreta Struga - Swift Hesperange. Bilo kako bilo, riječ je redom o zanimljivim protivnicima.

Ipak, za Mostarce je u ovom trenutku najbolji scenarij da prođu islandski Breidablik, sve ostale kombinacije riskantnije su. Računica je jasna, Zrinjski mora proći klub s Islanda i već će osigurati grupnu fazu Konferencijske lige, a sve više od toga bilo bi mnogo veći uspjeh.

Inače, UEFA je odredila da na stadionu Zrinjskog sude arbitri iz Škotske, ali je u međuvremenu promijenila prvog pomoćnika. Umjesto Graemea Stewarta u Mostar dolazi Douglas Potter.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije