POSLAO EMOTIVNU PORUKU

Ikona europskog velikana odlazi nakon 12 godina: 'Nemam riječi. Više od pola života sam ovdje...'

Marco Reus
SUSANA VERA/REUTERS
03.05.2024.
u 18:15

- Važno je prvo obavijestiti vas, navijače, jer još uvijek imamo veliki cilj. Želimo otići na Wembley, na finale Lige prvaka i dovesti trofej u Dortmund - rekao je

Legenda Borussije Dortmund Marco Reus napustit će klub na kraju sezone nakon što mu neće biti produžen ugovor. Reus, 34-godišnjak koji se pridružio Borussiji 2012. i proveo 12 godina u klubu iz Ruhra, zabio je 168 golova u 424 utakmice za Dortmund, dok je namjestio još 128.

Poznat po svojoj vještini, sposobnosti zabijanja golova i pametnoj igri, Reus je bio kapetan momčadi pet godina, praktički do lani.Osvojio je dva njemačka kupa, ali nije skupio nijednu drugu veliku titulu.Još uvijek bi mogao okruniti svoju posljednju sezonu najvećim europskim klupskim naslovom, s Dortmundom igra u polufinalu Lige prvaka, gdje su pobijedili Paris St Germain 1-0 u prvoj utakmici ovoga tjedna.

"Klub i ja odlučili smo ne produljiti ugovor", rekao je Reus u video izjavi. "Više od pola života proveo sam u ovom klubu. Ponosan sam i sretan što sam igrao toliko godina ovdje. Nemam riječi. Važno je prvo obavijestiti vas, navijače, jer još uvijek imamo veliki cilj. Želimo otići na Wembley, na finale Lige prvaka i dovesti trofej u Dortmund."

 

U utorak putuju u Francusku na uzvrat, nadajući se da će doći do finala prvi put nakon 2013. Dortmund je osvojio trofej europskih prvaka 1997. Dortmund je trenutno peti u Bundesligi s još tri utakmice do kraja.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?