pred sutrašnji susret

Zrinjski se nada pobjedi nad Čelikom nakon dvije godine

Zrinjski
09.09.2016.
u 15:08

Čeka nas teška utakmica i moramo s maksimalnom ozbiljnošću ući u susret - kazao je Marinović

Nakon reprezentativne stanke ovoga vikenda nastavlja se natjecanje u nogometnoj Premijer ligi BiH, a lider prvenstva i branitelj naslova prvaka Zrinjski u subotu, 10. rujna, dočekuje Čelik.

Zeničani su se posljednjih godina pokazali kao iznimno neugodni protivnici mostarskom premijerligašu, koji je zadnji put u međusobnom ogledu slavio prije više od dvije godine. Stoga trener Zrinjskog Vinko Marinović poziva na oprez.

- Čelik je na početku sezone imao neke probleme, ali kako je prvenstvo odmicalo igrao je sve bolje. Sigurno su i ovu pauzu iskoristili da isprave neke stvari. Čeka nas teška utakmica i moramo s maksimalnom ozbiljnošću ući u susret - kazao je Marinović na konferenciji za novinare.

Nakon teškog rasporeda na startu sezone, kada su se mahom sastajali s klubovima koji pretendiraju na sam vrh ljestvice (Sarajevo, Široki, Sloboda, Željezničar), pred Zrinjskim su sada na papiru nešto lakši protivnica, no trener Mostaraca ističe kako se momčad ne smije opuštati.

- Dobro smo radili protekla dva tjedna i očekujem da to pokažemo i na sutrašnjoj utakmici. Možda nas sada ne očekuju neki derbi susreti, ali u ovom prvenstvu nema lakih protivnika i mislim da moramo pokazati maksimalnu disciplinu i ozbiljnost, jer tri boda su ista igrali protiv Željezničara, Čelika ili nekog trećeg - poručio je Marinović.

Nogometaši Zrinjskog nemaju problema s ozljedama, a izostat će samo najbolji napadač "plemića" Jasmin Mešanović zbog akumuliranih žutih kartona. Marinović će moći računati i na Ognjena Todorovića, koji je propustio nekoliko zadnjih utakmica zbog ozljede.

Veznjak Zrinjskog Oliver Petrak kazao je kako je atmosfera u svlačionici jako dobra te da njegovi suigrači s nestrpljenjem očekuju nastavak prvenstva.

- Dobro smo radili u pauzi i dobro smo se spremili za nastavak sezone, i psihički i fizički. Očekujem da nastavimo s pobjedama jer svaki bod će biti jako bitan - kazao je Petrak.

Komentirajući momčad Zrinjskog u ovoj u odnosu na prošlu sezonu, Petrak je kazao kako je kvaliteta otprilike na istoj razini, s tim da u ovoj sezoni vlada puno oštrija konkurencija za svaku poziciju na terenu.

- Svakako imamo dužu klupu ove sezone i mislim da je to dobro za Zrinjski jer kad dođeš u probleme s kartonima i ozljedama duža klupa može biti prevaga - smatra Petrak.

Nakon sedam odigranih kola Zrinjski je prvi na ljestvici sa 16 bodova, ispred Mladosti i Slobode s po 13. Sarajevo za Zrinjskim "kasni" 6, Široki 7, a Željezničar 8 bodova, no Marinović kaže kako je prerano donositi bilo kakve zaključke tko je najozbiljniji kandidat u borbi za vrh ljestvice.

- Mi imamo određenu prednost, no to ne mora ništa značiti. Čeka nas i treći krug utakmica, puno je bodova u igri, i sigurno je da će biti više kandidata za napad na vrh - zaključio je Marinović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije