Željezničar - Zrinjski

Zrinjski na Grbavici rasterećen, derbi za Želju dolazi u teškom trenutku

05.08.2018.
u 08:30

Zrinjski nije stigao pošteno ni proslaviti prolazak protiv Vallette u kvalifikacijama za Europsku ligu, a već večeras ide na gostovanje kod Željezničara (21 sat). Riječ je o derbiju Premijer lige u koji će obje momčad vjerojatno ući malo izvan uobičajenog fokusa. Oba sastava neće biti baš najsvježija, s obzirom na to da su u četvrtak igrala svoje europske utakmice, ali u ovaj susret Željezničar i Zrinjski ulaze s različitim raspoloženjem. Zrinjski je prošao u Europi, Željezničar nije, a samo to je dovoljno da ozračje u domaćem taboru ne bude baš na razini. Ipak, u taboru plavih jučer su službeno potpisali ugovor s trenerom Milomirom Odovićem, dok se večeras nadaju popraviti dojam.

Trener se upoznaje s momčadi

- Željezničar igra derbi na Grbavici poslije dvije teške utakmice. Mi se još upoznajemo jer sam ja tu s momčadi tek nekoliko dana, ali mislim da su dobro odgovorili na moje zahtjeve iako je bilo i puno problema. U trenucima utakmice na Cipru je to izgledalo sasvim pristojno, ali sam uočio i mnogo stvari koje treba popravljati. Tako da ćemo to morati popraviti i protiv Zrinjskog. Zrinjski je odlična momčad, aktualni prvak BiH, iako je i kod njih bilo promjena. Pokušat ćemo im odgovoriti na pravi način, imajući u vidu kako trebamo ispraviti neke loše stvari koje su se vidjele protiv Apollona - kazao je trener Željezničara Milomir Odović.

U taboru Zrinjskog vlada dobro ozračje. Iako je danas na redu derbi sa Željezničarom, nije se mogla zaobići priča nakon što su prošli Vallettu na Malti.

- Imali smo dobru realizaciju, od četiri prilike zabili smo dva pogotka. Imali smo malo sreće... Uvijek to govorim svojim igračima, bez dva gola u gostima nemaš što očekivati... Bilo je i loših stvari, ali rezultat to sve pokriva. Spremamo se sada za derbi sa Željom - iskren je bio trener plemića Ante Miše.

Struka na ovom susretu neće računati na kapetana Stojkića, koji je na Malti odigrao samo 45 minuta.

Moguć dolazak pojačanja

Miše će izvesti kombiniranu postavu. Ipak, ovaj klub za bh. uvjete ima kvalitetnu igračku širinu pa mu večeras može čak pripasti i uloga blagog favorita. Konkurencija bi se mogla proširiti ako se završi posao s nadarenim veznjakom Šovšićem. - Stojkić ima problema i mislim kako ga nećemo koristiti za ovu utakmicu. Sačuvat ćemo ga za susrete u Europi. Imamo sada zahtjevan program utakmica. Svi drugi su zdravi i nadam se da će tako i ostati do utakmice sa Željom. - Ovo su najljepše utakmice za igrače. Ovdje se nema što izgubiti, a može se puno dobiti. Dolazimo kao prvaci na Grbavicu i tražit ću od igrača da se tako postave. Obje su momčadi iscrpljene, a vidjet ćemo tko će se na kraju bolje snaći - zaključio je Miše.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije