Tomislav Tomić

“Zrinjski ima prigodu doći do naslova, a ja se nadam pomoći”

Tomislav Tomic
26.01.2016.
u 07:00

Tomić je prošao školu NK Široki Brijeg, ali u tom klubu nije dobio pravu prigodu. U bh. ligi se afirmirao igrajući za Željezničar

HŠK Zrinjski je dobio i trećeg nogometaša u zimskom prijelaznom roku. Nakon Filipa Arežnie i Matije Kataneca, majicu Zrinjskog u proljetnom dijelu sezone nosit će i Tomislav Tomić, koji se momčadi plemića priključio jučer ujutro.

Već odradio prvi trening

Imao sam s igračima Zrinjskog i prvi trening na SC “Circle International” u Međugorju. Ovaj 25-godišnji veznjak počeo je igrati, kako nam je rekao, u Širokom Brijegu i tu je prošao sve omladinske pogone. Iz juniora je prešao u prvu momčad, a onda je otišao na posudbu u GOŠK dvije godine.

- Poslije toga vratio sam se u Široki Brijeg. Dali su mi čiste papire. Pozvao me Amar Osim u Željezničar gdje sam igrao tri godine. Sa Željom sam osvojio i naslov prvaka. Posljednjih šest mjeseci bio sam član grčkog prvoligaša Xantija, kazao za Večernji list BiH na početku razgovara vrlo susretljivi Tomislav Tomić.

Tomić ostaje u Zrinjskom do 1. srpnja 2017. Za njega su bili zainteresirani Dinamo iz Bukurešta i Temišvar, no, odlučio se za Zrinjski. Inače, riječ je o veznjaku koji bi trebao biti veliko pojačanje za Mostarce u nastavku prvenstva.

Igračku afirmaciju ste stekli u Željezničaru, kakvo je to za vas bilo iskustvo?

- U Želji sam igrao tri godine. Bilo mi je jako dobro. Osvojio sam na Grbavici titulu prvaka, igrao u kvalifikacijama za Ligu prvaka, još neke europske utakmice i stekao veliko iskustvo.

Vi ste, čuli smo, osobno željeli doći u Zrinjski?

- U Grčkoj bio sam nezadovoljan statusom i tada sam s gospodinom Dankom Šulentom obavio razgovor i rekao sam mu kako ništa ne mogu obećati unaprijed. ‘Kad dođem kući, možemo sjesti i razgovarati. Ako se budem vraćao u BiH, doći ću u Zrinjski’, rekao sam mu. Zrinjski mi je bio na prvom mjestu ako ne bih pronašao novi inozemni angažman. Imao sam ponude iz Rumunjske (Dinamo Bukurešt i Temišvar). Iz, mogao bih reći, više obiteljskih razloga odlučio sam doći u Zrinjski.

Već ste imali prvi trening sa svojom novom momčadi. Kakvi su dojmovi s njega, u kakvom fizičkom stanju dolazite u novi klub?

Da. Već sam imao prvi trening s momčadi. Vježbali smo vani, ali radilo se na stjecanju snage. U Grčkoj je prvenstvo završilo u drugoj polovici prosinca. Došao sam kući i malo se odmorio. Nakon blagdana sam trenirao 10 - 12 dana. Malo me je omela bolest i to što sam više od tjedan dana pio antibiotike. Sada sam dobro i evo me u novom klubu u dobrom stanju. Spreman sam odgovoriti zahtjevima priprema i stručnog stožera.

Poznajete li sadašnje igrače Zrinjskog i kako su vas primili?

- Poznam dosta momaka u momčadi, Zakarić je bio u Širokom dok sam i ja bio tamo. Peku poznajem odavno. Znam većinu nogometaša. Nisam igrao s njima, ali sam igrao protiv njih. Devedeset posto ih poznajem. Primili su me zaista odlično i na tomu sam im zahvalan.

Razgovor s trenerom

Kako vam izgledaju uvjeti za pripreme u Međugorju?

- Sve je OK. Ovdje sam dosta puta dolazio na pripreme i sa Željezničarem. Uvjeti su usitinu dobri.

O čemu ste razgovarali s trenerom Vinkom Marinovićem?

- Trener se zanimao za moj trenažni proces, što sam sve radio i trenirao. I rekao je da treniram, trudim se, borim se i izborim svoje mjesto u klubu. Najbolji će igrati. To je sasvim jasno.

Vi konkurirate za mjesta u veznom redu. Kakva je konkurencija u novoj momčadi?

- Igram obično zadnjeg veznog. Mogu nešto odigrati prema naprijed, ali najviše mi odgovara pozicija zadnjeg veznog. To sam, uostalom, najviše i igrao. Konkurencija je jaka, ali tako nešto sam i očekivao.

Računate li već danas na neku minutažu na prijateljskoj utakmici protiv Osijeka?

- Ne vjerujem. Danas sam prvi trening odradio, a ostali igrači su ispred mene već 10-ak dana. Da ne bi došlo do neke ozljede, mislim da nema ni potrebe da igram protiv Osijeka.

Zrinjski je trenutačno drugi na ljestvici. Može li vaša momčad doći do naslova?

- Naravno mislim da možemo. I dok nisam bio tu, pratio sam igre Zrinjskog. Posljednjih 4 - 5 godina Zrinjski ima uvijek dobru momčad. Uvijek osvoji naslov ili se za njega bori do zadnjeg kola. Tako da i ove godine mislim kako imamo velike šanse. Naravno, najozbiljniji konkurenti su nam Sloboda, Široki Brijeg i Sarajevo... Bit će zanimljivo do kraja, a Zrinjski sigurno ima velike izglede za osvajanje novog naslova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije