Nogomet: Premijer liga BiH

Zrinjski i Borac uradili najviše, Široki nikako da poveže redove

BiH,19.03.2016.Mostar Stadion Bijeli brijeg,  Prvetvena nogometna utakmica   Zrinjski -Rudar 2-1 Photo:Stojan Lasic
23.03.2016.
u 07:00

Nogometaši Zrinjskog i banjolučkog Borca napravili su najveći iskorak u prva četiri kola nastavka Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Mostarci su se bodovno izjednačili sa Slobodom, preuzeli vrh ljestvice i pri tome odigrali nekoliko vrlo učinkovitih utakmica, dok su se Banjolučani, nakon lošeg početka, s dvije pobjede vratili u borbu za ostanak.

Pojačati obranu

Trener Zrinjskog Vinko Marinović je bio prinuđen dosta rotirati sastav zbog problema s brojem stranaca i mladih nogometaša, ali čini se da će prvi zadatak u reprezentativnoj stanci biti pojačati obranu koja je primila ipak previše golova. Mostarci su iskoristili kiks Slobode i sada su oni ti koji mogu diktirati ritam.

Široki Brijeg, na drugoj strani, ne uspijeva povezati redove. Od 16. do 22. kola ekipa s Pecare nije uspjela održati korak s vodećima i sada ima sedam bodova zaostatka za vodećim.

Previše promašenih prigoda, nesačuvane prednosti koju su stvorili donijeli su strepnju. Veliko razočaranje je svakako i Radnik. U četiri kola osvojili su samo četiri boda, a dodatni problem je što su poraženi od Drine koja je već gotovo ispala.

Previše natjecanja

Čini se kako bijeljinski klub plaća ceh igranja na tri fronte i da nema dovoljno kvalitetan igrački kadar za toliko natjecanja.

Situacija se komplicira i u borbi za ostanak u najelitnijem razredu bosanskohercegovačkog nogometa. Već od sedme pozicije su ugroženi klubovi. Svakako su već otpisani mostarski Velež, Rudar iz Prijedora i zvornička Drina, dok se traže još tri tima koja će iduću sezonu igrati u nižem stupnju natjecanja. Banjolučki Borac je nakon promjene trenera zaigrao bolje te je ostvario i nekoliko vrlo važnih pobjeda.

- Najvažnije da smo vratili samopouzdanje, slijedi nam stanka u prvenstvu, pa prijateljska utakmica s beogradskim Partizanom gdje ćemo tražiti da ostanemo u natjecateljskoj formi. Nakon što smo imali problema s realizacijom, u dvije posljednje utakmice dali smo pet golova.

Jednostavno, skinuli smo pritisak, pronašli dobitnu kombinaciju i sad s puno više optimizma gledamo na nastavak natjecanja u Premijer ligi BiH jer igramo sve bolje iz kola u kolo, rekao je Toni Jović, nogometaš koji je prekinuo crnu seriju Banjolučana od 300 minuta bez gola u nastavku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?