reprezentacija bih

Zmajeve će u Beču bodriti više od 20.000 navijača

09.11.2018.
u 10:38

Šest dana prije početka utakmice očekuje se da će bečki stadion ”Ernst Happel”, kapaciteta 50.865 sjedećih mjesta, biti popunjen do posljednjeg mjesta

Iduće gostovanje nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv reprezentacije Austrije u Beču moglo bi napokon opametiti sportske radnike i poštovatelje sportskih događanja da je globalni i vrhunski sport svugdje postao ozbiljan biznis od kojeg se odlično živi jer se fantastično zarađuje u svakom pogledu.

”Ernst Happel” već rasprodan

Nevjerojatna je činjenica da se 6 dana prije početka utakmice na bečkom velestadionu ”Ernst Happel”, kapaciteta 50.865 sjedećih mjesta, očekuje da će biti popunjen do posljednjeg mjesta. Druga je činjenica da bi kapacitet stadiona, koji će biti nešto malo umanjen zbog sigurnosnih razloga, biti gotovo podijeljen na “austrijski i bh. dio” jer se, prema nekim procjenama, očekuje da će izabranike Roberta Prosinečkog u Beču bodriti više od 20.000 navijača! Velemajstor prijenosa uživo Mladen Delić je kazao: “Ljudi moji, je li ovo moguće”. Da, moguće je da će ponovno na jednom europskom stadionu igrači “zmajevih krila” imati veći broj navijača nego na bilo kojem certificiranom stadionu u Bosni i Hercegovini! Svi se sjećaju nastupa zmajeva u Stockholmu, Parizu, legendarnoj Žilini, ali i malih stadiona u Luksemburgu, Lihtenštajnu, Rigi, Talinu.., gdje su bh. navijači briljirali i brojčano dominirali. Pariški navijački korteo, i uz nesretni poraz, donio je ogroman publicitet bh. sportu, koji je nagovijestio da uz kvalitetu na travnjaku imamo i solidan broj navijača, koji su “slomili” osnovnu bh. boljku “prebrojavanja krvnih zrnaca”. Otkako su u Beču puštene u prodaju ulaznice za kvalifikacijsku utakmicu UEFA Liga nacija između Austrije i BiH ne jenjava interes za “kartu viška” među bh. navijačima. Velik broj ulaznica kupili su bh. navijači nastanjeni u Austriji i drugim zapadnoeuropskim državama. Brojka od 2702 ulaznice, koje je NSBiH dobio za službeni gostujući sektor, minorna je u odnosu koliko su ulaznica bh. navijači kupili. Navijačke skupine najavljuju svoj doprinos kao 12. igrača zmajeva i uvjeravaju domaćine da “nisu svjesni što ih čeka”!

Remi ili poraz 2:1

Cijene ulaznica za bh. uvjete nisu male, od 32 do 66 eura, ali su na vrijeme kupljene i već se zna na kojem dijelu stadionu će biti skupine navijača iz BiH. Za 6 dana zmajevima treba remi ili poraz od 2:1 da idu dalje, ali bi sportskim radnicima u BiH trebala edukacija kako se sa stadionima većim od Bilina polja i Grbavice može praviti biznis. Za 6 dana sva će nam djeca biti mali Džeko, Pjanić, Šunjić, Vranješ, Kolašinac, Bešić... Molimo se da ta djeca imaju priliku gledati ih uz kupljene ulaznice na stadionima u BiH. •

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Booyakasha
Booyakasha
16:17 09.11.2018.

Igramo na domacem terenu u Becu. Zmajevi #1!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije