Hrvatski izbornik

Zlatko Dalić otkrio: Vraća sustav s jednim napadačem

Goran Kovacic/PIXSELL
26.03.2021.
u 21:53

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić na posljednjoj je konferenciji za medije uoči kvalifikacijskog dvoboja s Cipranima otkrio da će se hrvatska reprezentacija vratiti sustavu s jednim napadačem, a utakmicu će na toj poziciji započeti Ante Budimir.

Nakon poraza (1-0) od Slovenije u Ljubljani, hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je pravo na kiks u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru te u subotnjem dvoboju (18 sati) s izabranom vrstom Cipra, koja gostuje na Rujevici, Dalićevi izabranici moraju uzeti sva tri boda.

Za proboje po bokovima će na desnoj strani biti zaduženi Josip Brekalo i Šime Vrsaljko, a na lijevoj Ivan Perišić. Oporavljenik Vrsaljko je i protiv Slovenije odigrao 90 minuta. - Šime će igrati, pokazao je dobru energiju, spreman je i počet će utakmicu, rekao je Dalić, prenosi HRT. 

Bit će to prvi dvoboj Hrvatske i Cipra u kvalifikacijama za europsko ili svjetsko prvenstvo, a drugi u povijesti. Ciprani su u rujnu 2014. gostovali u Puli, kad je Hrvatska slavila s 2-0, a strijelac oba pogotka bio je Mario Mandžukić.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije