Ženska košarka

ŽKK Livno stopostotno u regionalnoj ligi

24.12.2015.
u 07:30

Mlade igračice trenera Slavka Krište nakon velike borbe savladale su slovenske ekipe ŽKK Athlete Celje i KŽK Maribor

Košarkašice ŽKK Livno u trećem krugu Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL), u kategoriji U17, ostale su neporažene nakon gostovanja u Celju (SLO). Mlade igračice trenera Slavka Krište nakon velike borbe savladale su ekipe ŽKK Athlete Celja i KŽK Maribor. U prvoj utakmici, iako su je uvjerljivije otvorile, domaće košarkašice uspijevaju do kraja poluvremena smanjiti razliku te po završetku treće četvrtine i izjednačiti.

Visković zabila 20 poena

Međutim, livanjske košarkašice popravljaju igru u obrani te, u posljednjoj četvrtini, dopuštaju samo 6 koševa Celju. Konačni rezultat bio je 70-54 za ŽKK Livno. Najučinkovitije bile su Gabriela Visković s 20 koševa te Sara Jurkić sa 16 koševa.

U drugoj utakmici, protiv sastava Maribora livanjske košarkašice imale su više problema nego što su očekivale. Visoka realizacija šuta te tehnička spretnost Slovenki koštala je livanjske košarkašice, na kraju treće četvrtine, zaostatka od 12 koševa. Međutim, odmah početkom četvrte četvrtine košarkašice ŽKK Livna zatvaraju svoj prilaz košu te prelaze u vodstvo i odnose još jednu važnu pobjedu u regionalnoj ligi. Utakmica je završila rezultatom 82-77 za ŽKK Livno. Najučinkovitije bile su Gabriela Visković s 25 te Tea Perić s 14 koševa.

- Nismo očekivali tako visok postotak šuta za dva poena od agresivnih igračica Maribora, a za zonsku obranu koju su igrale cijeli susret nismo mogli naći rješenje. U četvrtoj četvrtini uspjeli smo ih nadmudriti te postići 27 koševa, što ja na kraju rezultiralo našom novom pobjedom. Ovu godinu završavamo bez poraza u regionalnoj ligi te s pravom možemo reći da smo favoriti za osvajanje ovogodišnjeg izdanja U17 MŽRK Lige, rekao je Slavko Krišto, trener mlade ekipe ŽKK Livna. Ove sezone u regionalnoj ligi poražene su ekipe Novog Zagreba, Požege, Broda na Savi, Feniksa, Athlete Celja te Maribora. Već 10. siječnja livanjske košarkašice, u Livnu, ugostit će prvakinje Hrvatske, ekipu ŽKK Vodica. U ekipi ŽKK Livno nastupaju uglavnom igračice ŽKK Livno uz Teu Perić koja je posuđena iz Zrinjskog 2010. za ovu sezonu regionalne lige. Košarkašice Livna u domaćem prvenstvu Herceg Bosne već su uvjerljivo, bez poraza, osvojile 1. mjesto u kadetskoj i predkadetskoj konkurenciji te zauzele 1. mjesto nakon završetka regularnog dijela prvenstva HB za seniorke, također bez poraza.

Juniorski prvaci

- U klubu koji je aktualni prvak BiH u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji trenira oko 100 djevojčica, a ove godine izbacili smo tri reprezentativke Hrvatske te dvije reprezentativke BiH, dodao je trener Slavko Krišto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije