Vitez

Zeničanima respekt, ali će sve napraviti da zadrže bodove

04.03.2017.
u 08:00

Na Koševu su Vitežani propustili priliku prirediti veliko iznenađenje, bili su u prilici ne samo osvojiti bod nego i pobijediti. A izgubili su i žal za propuštenim još uvijek je teško skriti. No, takve sportske rane se vidaju samo dobrim igrama, pobjedama u idućim susretima, ovaj put kada su Vitežani u pitanju subotnjom protiv statusno ugroženog, a obnovljenog i preporođenog, rekli bismo, Čelika. Nema dvojbe, bit će teško, a Vitežani, njihov trener Slaven Musa i jedan od najiskusnijih igrača Zoran Kokot u najavi ove utakmice ne kriju optimizam.

- Dobru igru i nesretni poraz protiv Sarajeva ostavili smo iza sebe, kazao je Musa naglašavajući kako je njegova momčad cijeli tjedan vrijedno radila pripremajući se za okršaj s dugogodišnjim rivalom, susjedom i sportskim prijateljem iz Zenice.

- U susretu s Čelikom ne možemo računati na Dedića koji će pauzirati zbog tri žuta kartona, odranije ozlijeđenog Barišića, a upitan je i nastup Rašića koji je na Koševu ozlijedio rame. Istina je, neke kalkulacije govore kako bi nama u susretu s Čelikom odgovarao i bod, međutim, mi se na takve “računice” ne obaziremo. Naša momčad neće, pa i ne zna, kalkulirati, igrati na neodlučno i naša će igra biti od prve minute na pobjedu s vjerom da je možemo i ostvariti. Jasno je da respektiramo Čelik koji je u zimskoj stanci formirao skoro potpuno novu momčad pa je njihove domete još uvijek teško ocjenjivati. No, nedvojbeno je, radi se o dobroj i respekta vrijednoj vrsti, što se dalo vidjeti u prvom kolu nastavka prvenstva u Zenici protiv Zrinjskog. Prepoznaje se u njihovoj igri i “ruka” trenera Jusufbegovića…, no mi smo domaćini, vjerujem da ćemo dobro igrati i dobrim rezultatom obradovati naše navijače, poručio je trener Viteza Slaven Musa.

Iskusni i uvijek opasni Zoran Kokot u Sarajevu je odigrao vrlo dobro, a za najvišu ocjenu njegove igre nedostajao je gol. A bio je dva puta u dobrim prilikama zaviti Sarajlije u crno, a jednu priliku za to i za radost Vitežana spriječila je vratnica. Hoće li Kokot propušteno protiv Sarajeva nadoknaditi u susretu s Čelikom?

- Ne treba kriti, nakon dobre igre protiv Sarajeva i propuštenih prilika poraz nam je teško pao. Sada, u susretu s Čelikom prilika je ispraviti propušteno na Koševu i ostvariti pobjedu protiv Čelika koju naši navijači i očekuju. Tijekom tjedna vrijedno smo trenirali, nesretan poraz protiv Sarajeva smo stavili ad acta i fokus našega rada, priprema i razmišljanja okrenuli smo, usmjerili k Čeliku. Znamo mi da nas čeka teška utakmica, svjesni smo značaja koji ovaj susret ima za Zeničane, ali još bolje znamo što ta utakmica znači nama. Idemo na pobjedu s maksimalnom željom i angažmanom svakog od nas da je i ostvarimo, kazao je novinarima Zoran Kokot. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije