Pobjeda Plavih

Željo pobijedio Zrinjski i napravio veliki korak ka tituli

06.05.2017.
u 22:08

Nogometaši Željezničara pobijedili su Zrinjski s 2:1 u derbi meču 7. kola Lige za prvaka i tako su napravili veliki korak ka tituli prvaka Bosne i Hercegovine, piše Sportsport.ba. 

Oba tima su u ovu utakmicu ušla s imperativom pobjede, a na kraju je domaći tim upisao tri boda, koja ih približavaju cilju, tituli prvaka. Prvo poluvrijeme nije donijelo previše lijep nogomet, ali je ipak postignut jedan gol. Uvodne minute donijele su veći posjed lopte gostiju, a prvu šansu ima Željo preko Zebe, ali njegov udarac u bliži ugao brani Pirić. Potom je uslijedio mirno razdoblje, sve do 21. minute, kada domaći dolaze do prednosti. Marković je sjajno skočio, uposlio je Lendrića, koji pogađa za prednost od 1:0. 

Nije Zrinjski uspio odgovoriti nakon gola Plavih. Nisu uspjeli stvoriti ozbiljnu šansu pred golom Željezničara i na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0. Odlično su oba tima ušla u nastavak. Domaći su prvi prijetili preko Bekrića, čiji udarac sa 18 metara sjajno brani Pirić. Gosti uzvraćaju već u narednom napadu. 

Pred Kjosevskim se našao Jasmin Mešanović, ali golman Plavih spašava svoj tim. Potom se utakmica malo umirila. Željo se povukao i svoje šanse je čekao iz kontri. Plemići nisu uspijevali stvoriti pravu šansu, a zatim je Blaž Slišković u igru poslao i drugog napadača Sašu Kajkuta. Željo je do 70. minute prijetio iz kontri preko Bekrića i Miroslava Stevanovića, ali završnice nije bilo. 

Posjed lopte je bio potpuno na strani gostiju, ali se Željo odlično branio. U 76. minuti. Darko Marković je sjano pogodio sa 20-ak metara za prednost od 2:0, da bi se Zrinjski vratio četiri minute kasnije kada je Filipović pogodio za 2:1. Do kraja je Zrinjski pokušao doći do jednog boda. Ipak, i pored nekoliko pokušaja i pritiska prema golu domaćih, u tome nisu uspjeli, pa je do kraja ostalo 2:1 za Željezničar. Željo je sada u sjajnoj poziciji u borbi za titulu i imaju velike šanse da trofej vrate na Grbavicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije