Premijer liga BiH

Željezničar u gradskom derbiju bolji od Sarajeva

Fena
27.11.2017.
u 15:10

Nogometaši Željezničara danas su na stadionu Grbavica savladali gradskog rivala Sarajevo sa 2:1 u utakmici 16. kola Premijer lige BiH.

Strijelci za 'plave' bili su Goran Zakarić u 23. i Sinan Ramović 76., dok je za 'bordo' tim pogodak postigao Amar Rahmanović u 85. minuti.

Tim s Grbavice je tijekom cijele utakmice bio dominantan tim i stvorio mnogo više prilika, uprkos lošem terenu.

Već u 13. minuti ekipa Admira Adžema mogla je doći u vodstvo kada se Vojo Ubiparip našao se sam pred golmanom Sarajeva Pavlovićem, ali je izblokiran.

Deset minuta kasnije domaće ipak postižu gol. Ubiparip je asistirao Zakariću koji sa desetak metara trese mrežu i dovodi svoj tim u vodstvo.

Novu priliku Željezničar je imao u 29. minuti preko Asima Zeca koji dobro šutira iskosa ali Pavlović dobro reagira.

Sarajevo je također imalo nekoliko šansi preko Velkoskog, Hebibovića i Ahmetovića ali do kraja poluvremena nije bilo promjene rezultata.

U drugom poluvremenu potpuna domunacija Željezničara. Zec je već u 46. minuti mogao udvostučiti prednost svog tima, ali njegov šut sa desetak metara brani golman Sarajeva.

U 63. minuti Zakarić je uputio udarac, a Pavlović brani, a potom Stanojević izbija loptu sa gol linije i spašava svoj tim nakon šuta Zeca.

Ofanziva plavih krunisana je novim pogotkom u 76. minuti. Zakarić je iuzigrao dvojicu obrambeih igrača Sarajeva i u šesnaestercu pronašao Ramovića koji sa sedam metara šalje loptu pored Pavlovića u gol.

Sarajevo je u 85. minuti postiglo pogodak za konačnih 2:1, a strijelac je bio Rahmanović koji je dobro reagirao nakon kornera Herića. 

Ovom pobjedom Željezničar se bodovno izjednačio s prvoplasiranim Širokim Brijegom koji ima 35 bodova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije