Trener Real Madrida

Ancelotti: Ne brine me status favorita, imamo samopouzdanja nakon Cityja

Carlo Ancelotti
Isabel Infantes/REUTERS
29.04.2024.
u 20:34

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti pojavio se na press konferenciji uoči sutrašnjeg ogleda u Münchenu između njegova Reala i Bayerna.

 - Real Madrid nikad nije podcijenjen u ovome natjecanju, jer svi znaju što možemo napraviti. Osjećamo poštovanje od svih, rekao je Ancelotti.

Ancelotti je trener s najviše Liga prvaka u povijesti - osvojio ih je četiri, dvije s Milanom i dvije s Realom, tako da mu je pritisak statusa favorita poznat, prenosi HRT.

- Ne brine me status favorita. Imamo samopouzdanje da se suprostavimo ekipa koja nije imalu odličnu sezonu u Bundesligi, ali je ipak izbacila Arsenal, rekao je Talijan na klupi španjolskog velikana.

Real je eliminirao u četvrtfinalu Manchester City, nakon rezultata 4-4 poslije 180 minuta regularne igre i produžetaka, Madriđani su prošli dalje nakon izvođenja kaznenih udaraca.

- Samopouzdanje dolazi od eliminiranje vrlo snažne ekipe u Europi. U Ligi prvaka, povijest znači puno i to ide nama u prilog, rekao je Ancelotti koji je vodio 2022. Real do povijesne 14. titule.

Ancelotti i trener Bayerna, Thomas Tuchel sučelili su se dosad devet puta u karijeri i njemački stručnjak jedan je od rijetkih koji ima pozitivan skor s iskusnim Talijanom - Tuchel je dobio četiri od tih devet ogleda, a Ancelotti tri. Međutim, sada se susreću prvi put u ovom rasporedu snaga.

- Oni su vrlo dobri u tranziciji, mogu igrati na različite načine i jako su opasni. Mi smo dvije ekipe koja nemaju jasan identitet u smislu da obje ekipe mogu igrati na različiti način, kaže Ancelotti o Bayernu.

Ancelotti se protiv Tuchela nekoliko puta susretao upravo na klupi Bayerna, kada je Nijemac vodio Borussiju iz Dortmunda. 64- godišnji Talijan vodio je Bayern 2016. i 2017. godine.

- Radi se o veoma lijepom, fantastičnom gradu, iako nažalost njemački nikad nije ušao u moju glavu, za razliku od mog sina koji ga je naučio jako dobro. München je spektakularan grad za živjeti, rekao je Ancelottti o svojem boravku u Njemačkoj.

Prva utakmica između Bayerna i Reala igra se susretu na terenu Bavaraca - susret u Allianz Areni počinje u 21 sat.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije