Premijer liga BiH

Željezničar stopostotan i nakon trećeg kola: Borac pao u derbiju na Grbavici

11.08.2020.
u 19:06

Obje ekipe u današnji duel ušle su s maksimalnih šest bodova, a u prvih 20-ak minuta susreta vidjeli smo otvorenu igru, ali bez velikih prilika pred golovima Pavlovića i Fejzića. Borac je zaprijetio preko Lukića u 16. minuti susreta, ali je njegov udarac glavom bio neprecizan, piše Klix.ba.

Prvu veliku priliku vidjeli smo u 28. minuti susreta. Kapiten Plavih Semir Štilić prevario je Janičića, savladao Pavlovića, ali je Jovanović u posljednji trenutak izbio loptu s gol-linije. Vlado Jagodić je u 35. minuti susreta morao izvršiti izmjenu. Jovo Lukić se povrijedio, a u igru je ušao Saša Kajkut.

Željezničar je do kraja prvog poluvremena zaprijetio još dva puta. Prvo je nakon kornera u 41. minuti lopta došla do Sadikovića, ali njegov centaršut Kosorić nije uspio pretvoriti u pogodak. Dvije minute kasnije pokušao je Hajdarević iskosa sa desne strane, ali ni njegov udarac nije bio precizan.

Plavi su zaprijetili u 47. minuti susreta. Šutirao je Sadiković s vrha šesnaesterca, a lopta je pogodila jednog igrača gostujuće ekipe i završila u korneru. Željezničar je do prilike za pogodak došao u 50. minuti susreta. Lopta je nakon gužve u šesnaestercu došla do Juričića, a njegov udarac rukom je zaustavio Janičić. Precizan s bijele tačke bio je Štilić. Loptu je poslao u jednu, a Pavlovića u drugu stranu.

Borac je do izjednačenja došao u 56. minuti susreta. Grešku nogometaša Željezničara na polovini Borca iskoristio je Vladan Danilović. Odlično je povukao loptu s centra igrališta, izašao sam pred Fejzića i matirao nemoćnog golmana Plavih.

Tri minute kasnije Danilović je ponovo pokušao. Kajkut je iskosa s desne strane vratio loptu na vrh šesnaesterca, ali je udarac veznog nogometaša ekipe iz grada na Vrbasu uz malo problema zaustavio Fejzić.

U 61. minuti susreta Željezničar je došao do novog vodstva. Fantastičnu asistenciju petom zabilježio je Alispahić, a u trećoj utakmici zaredom strijelac je Mujezinović.

Željezničar je u 75. minuti mogao i do trećeg pogotka. Štilić je asistirao za Lendrića, napadač Plavih je prebacio Pavlovića, ali nije bio precizan. Lopta je završila pored desne stative gola Borca. U 82. minuti susreta Zakarić je centrirao, ali je pokušaj Vranješa glavom bio neprecizan. Ostalo je do kraja susreta 2:1 za Željezničar.

Željezničar nakon tri odigrana kola ima maksimalnih devet bodova, dok je Borac drugoplasirani s tri boda manje. Široki Brijeg koji također ima šest bodova večeras (19:00) dočekuje mostarski Velež.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije