Premijer liga BiH

Željezničar slavio u Posušju s 2:1

Sportsport
31.08.2022.
u 19:35

Željezničar je u 8. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine svladao kao gost na Mokrom Docu ekipu Posušje s 2:1.

Odličnu utakmicu je odigrao tim Edisa Mulalića, a domaće su uništili krilni napadači Santos i Amoah, koji su pravili ogromne probleme domaćem timu. Dženan Haračić je iskoristio šanse i vodio je Plave do pobjede.

Posušje nešto aktivnije otvara utakmicu. Oni su kontrolirali susret u uvodnim minutama, ali Željezničar u 13. minuti stiže do pogotka.

Nakon jednog prekida Luka Malić šalje loptu u kazneni prostor, a Dženan Haračić je najbolji u skoku i pogađa za vodstvo Željezničara od 1:0.

Imalo je i Posušje određene pokušaje, ali Bender je bio siguran na golu. Haračić je s druge strane imao dvije odlične prilike da potpuno razbije domaće u prvom poluvremenu, ali ih nije iskoristio, piše Sportsport.

Ipak, napadač Plavih u 41. minuti postiže svoj drugi gol danas. Josep Amoah prolazi po desnoj strani, ubacuje u kazneni prostor, a Haračić glavom trese mrežu domaćeg tima za prednost Željezničara od 2:0 na poluvremenu.

Drugo poluvrijeme donosi nešto oprezniju igru Željezničara. Nisu gosti jurišali prema naprijed, te su čekali šansu iz kontre.

Posušje je napadački bilo skromno. Bender je skinuo sjajno udarac Horića, a zatim Plavi stvaraju nekoliko polušansi iz kojih nisu uspjeli ugroziti gol domaćeg tima.

Ipak, Željezničar bez drame ne može. Dozvolili su bezopasnon protivniku da se vrati u utakmicu u 71. minuti. Milanović je centrirao nakon prekida, a Pavković zakucava loptu iza leđa Bendera za 2:1.

Nakon pogotka očekivano Posušje kreće nešto ofanzivnije prema golu Plavih, a u 77. minuti stvaraju još jednu sjajnu šansu. Milanović dobro šutira, lopta odlazi tik pored gola.

Posušje je pokušavalo nešto napraviti, ali do izjednačenja nije moglo doći. Ostalo je konačnih 2:1 i Željezničar je upisao tri boda u ovoj utakmici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije