Kup BiH

Željezničar i Krupa favoriti protiv Slobode i Zvijezde 09

05.04.2018.
u 07:47

U polufinalu nogometnog Kupa BiH igrat će Željezničar i Sloboda te Zvijezda 09 i Krupa. Prve utakmice na rasporedu su 11. travnja u 16.30/19.30 sati, uzvratni susreti igraju se 18. travnja također u terminima 16.30/19.30 sati.

Šiljak pogodio...

Prvi finalni susret igra se 2. svibnja (17 sati), uzvratni 9. svibnja (17/19 sati). Pobjednik Kupa BiH stječe pravo nastupa u pretkolu Kupa Uefa.

Ali, ako Željezničar bude osvajač i prvenstva i Kupa, finalist Kupa BiH neće u Europu. To će mjesto pripasti četvrtoj momčadi u Premijer ligi BiH.

- Znao sam! Unaprijed sam rekao kako ćemo na Željezničar, a da će drugi par činiti klubovi iz Republike Srpske. No, zadovoljan sam prednošću koju imamo, tj. prva je utakmica na Grbavici, a uzvrat na našem Tušnju - “bombarderski” je u svom stilu za medije izjavio predsjednik Slobode Senad Mujkanović.

Direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak bio dosta samouvjeren nakon izvlačenja:

- Mi smo favoriti i sve je do nas, ali uvažavamo vrijednosti Slobode. Igramo prvu utakmicu na Grbavici i znat ćemo stvoriti prednost uoči uzvrata.

U taboru Krupe mogli su biti zadovoljni s obzirom na to da su dobili za protivnika klub iz nižeg stupnja natjecanja.

- Ždrijeb je bio po našoj volji. Igrat ćemo u finalu. Ipak je Zvijezda 09 najlakši protivnik od ovih koji su bili u bubnju. Ali, ne mislim kako je Zvijezda lagani zalogaj, moramo se postaviti ozbiljno - izjavio je čelnik Krupe Dragomir Ilić.

Zanimljivi juniorski ogledi

U polufinalu Juniorskog kupa igrat će Široki Brijeg - Krupa i Zrinjski - Borac. Prvi susreti igraju se 11. travnja u 15 sati, uzvratni 18. travnja, također u 15 sati. U finalu se igra samo jedna utakmica u reprezentativnom Trening kampu u Zenici, 8. svibnja (17 sati). Trener juniora Zrinjskog Nenad Gagro kaže:

- Nadamo se prolazu iako je Borac ozbiljna momčad. Bilo bi lijepo da u finalu zaigraju susjedi - Zrinjski i Široki Brijeg...

Hm, logično da Gagro ovako razmišlja. Sada je trener mladih “zrinjevaca”, a kao igrač ostavio je neizbrisiv trag na Pecari...•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije