HKK Zrinjski

Željeli Ligu za prvaka, dobili Ligu za ostanak

BiH,15.11.2015.Mostar ,Dvorana Bijeli brijeg,  Zrinjski - Student 57-62 Photo:Stojan Lasic
19.02.2016.
u 07:00

U HKK Zrinjski nisu očekivali kako će se ove sezone boriti za ostanak u najvišem rangu bh. košarke. No, ta borba za ostanak sada je realnost. Mostarci će igrati Ligu za ostanak, a preostala dva kola regularnog dijela prvenstva im ne znače gotovo ništa u natjecateljskom smislu.

Prihvaćanje stvarnosti

- Treba biti iskren i kazati kako smo očekivali Ligu za prvaka, ali smo ipak došli u situaciju da se borimo za ostanak u ligi. To je nešto što je naša stvarnost i s time se moramo pomiriti i na pravi način odgovoriti zahtjevima koji su pred nama, kazao nam je direktor Zrinjskog, Vedran Filipović.

Zrinjski obje godine jednostavno nije bio na razini očekivanja, ali definitivno nije bio ni miljenik sreće. Cijelo vrijeme imao je probleme s ozljedama, momčad je u nekoliko navrata naivno gubila praktično dobivane utakmice. Usred je sezone otpustio trenera Zoran Glomazića, na čije je mjesto došao Senad Muminović.

- Smatram i dalje kako stvarni domet naše momčadi nije Liga za ostanak. Međutim, treba bit iskren pa reći kako smo podbacili. Sigurno kako je puno razloga za slabije rezultate od očekivanih. Neki igrači koje smo doveli nisu se uklopili na pravi način, možda smo i promašili s dovođenjem nekih od njih, u konačnici se momčad jednostavno nije posložila kako osmo očekivali. Ipak, najviše možemo žaliti što smo nekoliko susreta koje smo jednostavno morali pobijediti gubili s par poena razlike. Takvi porazi su nas skupo stajali. Nismo imali ni sreće s ozljedama igrača, bilo je dosta pehova za nas po tom pitanju - dodao je Filipović.

Tako je i sada. Izvan stroja je već neko vrijeme najvažniji igrač Zrinjskog Vedran Princ. Ovaj razigravač i njegovo iskustvo puno su nedostajali mostarskoj momčadi. Njegov se oporavak očekuje s početkom Lige za prvaka. Pored njega ozlijeđeno je još nekoliko važnih igrača.

Prioritet oporavak igrača

- Idući vikend je slobodan zbog obveza klubova u Kupu BiH, a zatim nam preostaju još dva kola regularnog dijela Lige 12. To vrijeme želimo iskoristiti za oporavak igrača na koje sada ne možemo računati kako bismo na njih u punom kapacitetu mogli računati u Ligi za ostanak - tvrdi direktor kluba. Zrinjski će tako imati nekoliko tjedana u kojima će se bez previše pritiska moći spremiti za Ligu za ostanak. Ipak, samo igranje u toj ligi donosi pritisak.

- Siguran sam kako je ova momčad dovoljno kvalitetna izboriti ostanak u ligi. Siguran sam kako ćemo to napraviti. Ipak, sigurno nam neće biti lako, ali moramo se dignuti i prevladati naše probleme - zaključio je Filipović. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije