Utakmica Neum - Grude

Zbog pogreške u sustavu pobijedila kriva ekipa

neumgrude
Foto: Martin Butigan/facebook
17.09.2015.
u 06:15

Danijel Prekpaljaj zabio dva pogotka za Grude, ali je službeno Neum slavio 1:0, a gosti igrali s 10 igrača

Do sada vodeće Brotnjo visoko je izgubilo u Konjicu protiv Igmana (0:5 - Zahirović, Murtić, Kašić, Sultanić, Kudra). Tomislav je s 2:0 svladao Slogu (M. Šimić, Pavić). Istim 2:0 rezultatom Šujica je nadigrala Ramu (Brajko 2).

Mnoštvo pogodaka

U utakmici preokreta Troglav 1918. svladao je Turbinu 3:2 (Ključo 2 i Hadrović za Livnjake, Bešo 2 za Jablaničane). Blagaj je osvojio prve bodove "potopivši" Stolac (4:0), pa su Stočanima prepustili začelje. Pobjedu u gostima upisala je Kamešnica u Buturović Polju protiv Klisa (2:1).Klis je vodio 1:0 (Kudra), gosti iz Podhuma okrenuli pogocima Čeke (2). Kupres je doživio nogometni "masakr" na Mokrom docu. Posušje je upisalo dvoznamenkastu 11:1 pobjedu. Do odmora još je bilo "normalno". Posušje je imalo 2:1, onda se dogodio "nogometni prolom oblaka". Za Posušje su zabijali: Leko 3, Karamatić, Jukić, Jurišić, Begić 2, Crnogorac, Mandarić i Bešlić, a utješni pogodak za Kupres postigao je Jusufbašić.

A što tek reći za susret Neum – Grude? U više se novina pojavilo izvješće s te utakmice sa sastavima momčadi i ostalim pojedinostima, te rezultatom 1:0 za Neum. Ali, Gruđani kažu da su oni pobijedili 2:1 (oba pogotka za Grude zabio Danijel Prekpaljaj, za Neum je strijelac Ž. Sentić). Upada u oči kako je za Gruđane i na utakmici protiv Neuma i prethodnoj protiv Klisa (3:1) po izvješću opunomoćenika igralo po (samo) 10 igrača?!

Znači li to da je spomenuti Prekpaljaj "zrak", jer ga opunomoćenici Marinko Krešić (protiv Klisa) i Mirko Tadić (protiv Neuma) nisu niti unijeli u zapisnik (?!), jer igrač nije uvršten u Comet sustav, piše portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba. Oni nisu smjeli dopustiti da se spomenute utakmice uopće igraju. A dopustili su. Kriv je i povjerenik natjecanja, koji je već nakon prve utakmice morao kazniti Grude i obavijestiti ih da igrač nema pravo nastupa (ako nema).

Krivci su iz NS FBiH

Krivci su i ljudi iz Nogometnog saveza Federacije BiH koji 15 dana nisu uvrstili Prekpaljaja u Comet sustav. U Nogometnom klubu Grude pak tvrde kako je igrač na temelju izdane iskaznice imao pravo nastupa (tako uostalom piše u iskaznici). Poslali su i dokaz - fotokopiju Prekpaljajeve iskaznice. Gruđani kažu kako oni (ni drugi klubovi) nemaju pristup famoznom Comet sustavu.

Nemaju ni mediji (osim pojedinih novinara, koji imaju šifru za ulazak u Comet). Saznali smo od jednog opunomoćenika kako pristup Cometu službeno imaju suci i opunomoćnici, pa ga neki od njih "šapnu" sebi bliskim prijateljima (čelnicima pojedinih klubova, medijima ili nekom trećem). Bilo kako bilo, netko je debelo zabrljao u ovom slučaju, ali nismo našli nikoga tko bi na sebe primio barem malo krivnje u ovom slučaju, piše Večernjak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije