Nepravedno

Zbog ovih su pravila patili Hrvati, sada će i Talijani, a sve su smislili - Englezi

Zac Goodwin/PA Images/PIXSELL
10.07.2021.
u 11:39

Ovaj Euro pamtit ćemo i po tome da je bio najnepravedniji u povijesti, barem što se domaćinstva tiče. Iako se igrao u čak 11 zemalja, finalist Engleska čak će šest od sedam utakmica odigrati na svom Wembleyu, uključujući i finale protiv Italije.

No, Englezima to nije dovoljno, pa se koriste dodatnim smicalicama kako bi osigurali prednost svojoj reprezentaciji. Epidemiološke mjere u toj zemlji doslovno se kreiraju ovisno o protivnicima na turniru. Nakon što su u skupini najstrože mjere vrijedile za Hrvate i Čehe, prije polufinala su proglašene najstrože mjere za Dance, iako nisu bile na snazi prije dva tjedna. A sada su isto napravili i za Talijane. Britanski ministar prometa Grant Shapps poručio je talijanskim navijačima da u nedjelju ne pokušavaju putovati u Englesku na finale Europskog prvenstva.

– Otkrijemo li da ljudi dolaze samo zbog nogometa, neće im biti dopušten dolazak, a zapravo je već puno čarter-letova i izravnih letova otkazano na temelju toga.

Šteta je što Uefa ne može utjecati na englesku vladu, no jasno je da zbog ovakvih smicalica prvenstvo postaje neravnopravno, a moglo bi se reći i neregularno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije