Boćanje

Zastoj u Savezu stajao boćare nastupa u Europi

12.01.2018.
u 10:00

Narodna – kad nema mačke u kući, miševi kolo vode, potvrđuje se na primjeru boćara Čapljine, koji su ove godine kao prvaci BiH trebali sudjelovati u Kupu prvaka, pandamu nogomete Lige prvaka.

Nema Boćarskog saveza

Zašto Čapljinaca neće biti u tom najjačem boćarskom klupskom natjecanju govori Vide Krmek, predsjednik kluba:

- Mi smo očekivali da ćemo, kao prvaci BiH, nastupiti u europskom Kupu prvaka. Međutim, od toga neće biti ništa jer nemamo Boćarskog saveza. Tek 27. siječnja bit će izabrano novo čelništvo, a da bi sudjelovali u Kupu prvaka Europe, bilo je potrebno prijaviti se u prosincu, međunarodnoj boćarskoj federaciji. S obzirom na zastoj u radu Saveza, nije nas imao tko prijaviti?! Mi očekujemo da ćemo se, nakon konsolidacije u radu Boćarskog saveza, u veljači prijaviti za nastup u drugom klupskom natjecanju u boćanju, Kupu nacija. Ozbiljno se pripremamo za sudjelovanje - kaže Krmek te objašnjava:

- U Kupu nacija drukčiji je sustav natjecanja, igra se turnirski, što je za nas zbog troškova, nepovoljnije. Ove godine turnir na kojem bismo trebali sudjelovati igrat će se u Italiji. Pobjednik tog turnira igrat će u završnici Kupa nacija.

- S obzirom na to da će prvi izlazak u Europu iziskivati i značajnije materijalne troškove od uobičajenih, može li se to osigurati jer za čapljinski sport već bi i sudjelovanje bilo važno?

- Mi se nadamo da ćemo i ove sezone nastaviti s istim igračima s kojima smo i zaključili do sada najuspješniju sezonu. Pokušat ćemo angažirati i pojačanja. Nadam se da će naš uspjeh prepoznati poglavarstvo općine i gospodarstvenici, te nam pomoći da odigramo prve utakmice nekog čapljinskog seniorskog kluba u europskim kupovima. Imamo pozitivne reakcije pa se nadam da ćemo uspjeti u tim planovima, a onda ponovno osvojiti naslov, a zatim iz drugog pokušaja igrati Ligu prvaka. Nemamo iluzija da bismo nešto posebno mogli ostvariti pored klubova iz boćarskih velesila, međutim, za nas bio bi to važan iskorak - naglašava Krmek.

Kup nacija

Dakle, u BK Čapljina se nadaju da će nakon preregistracije Boćarskog saveza BiH, biti dovoljno vremena za prijavu za drugo po snazi europsko natjecanje boćara – Kup nacija. Što reći nego – šteta, zbog nerada boćarske administracije Čapljinci ostaju bez vrhunskog dometa. Međutim mora se naglasiti da bi već i nastup u Kupu nacija, bio veliki uspjeh. Naime, već i nastup u Kupu nacija bio bi prvi europski službeni nastup nekog čapljinskog seniorskog sastava u europskom kupovima. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?