Polufinale večeras:

Za prvaka Gruda bore se: Grude Centar, Sovići Donji, Ružići i Drinovci

016 cetvrtfinale lmz grude
Foto: Vecernji.ba
1/11
09.08.2016.
u 11:37

"Gorilo" je sinoć na utakmicama Lige mjesnih zajednica općine Grude, gdje se osam ekipa borilo za put u završnu večer, koja se igra u četvrtak 11. kolovoza, a polufinale je na rasporedu večeras.

 

Krenimo redom kroz sinoćnje utakmice.

Ružići - Dragićina 5:0

Četvrtfinale su otvorile ekipe Ružići i Dragićina. Uz početno odmjeravanje snaga, ništa nije nagovještalo da će Dragićina doživjeti debakl, no to se naposljetku dogodilo. Trostruki finalisti od 2010. godine primili su gol u prvom poluvremenu. Marko Žulj - Kocka još se jednom pokazao kao nositelj igre u ekipi Ružići i pronašao neobranjeni dio mreže vratara Bandića za 1:0. Momčad koja je natjecanje po skupinama završila bez ijednog poraza, pomlađena i ambiciozna, bilo je jasno, nije imala namjeru ispustiti ovu prednost. U drugom poluvremenu Ružići zabijaju četiri pogotka. Ruku na srce, događalo se to u posljednjih pet minuta kad je Dragićina uzela golmana igrača nakon 2:0 Ružića. Na kraju je završilo 5:0 za Ružiće, a strijelci su uz dva gola Žulja, bili i Marin Bilić koji je također postigao dva gola i proglašen je igračem utakmice, te Mate Bandić s 1 pogotkom.

Sovići Donji - Grude Pešija 1:1 (5:4)

Druga utakmica bila je mamac za one koji teže kontroliranom nogometu i kvalitetnoj igri. Igrao je prošlogodišnji branitelj naslova Grude Pešija protiv Sovića Donjih. Pešija na početku stvara nekoliko šansi, no bez rezultatskog učinka. Obranu Sovića suvereno je vodio i davao instrukcije svojim igračima Bruno Prlić, tako da nije bilo mjesta improvizacijama. U drugom poluvremenu Ivan Vlašić sjajno gađa pod gredu i dovodi Soviće na korak do velikog uspjeha. Ipak, bivši prvaci nisu željeli predati titulu prvaka grada bez ispaljenog metka. Unatoč sjajnim obranama Mile Pejića, Ante Miloš - Piljoš ga matira tri minute prije kraja. Navijači Pešije su na nogama s nadom da će njihova momčad slaviti još jedan prolazak u završnicu na što su se posljednjih godina pretplatili. No, Sovićanski tulipani, premda ne tako glasni kao u vremenima dok su Sovići vladali grudskom ligom krenuli su bodriti svoju momčad prema završnici. I onda, lutrija penala. Više sreće, smirenosti i koncentracije imali su Sovići Donji i zasluženo se plasirali dalje. Prošlogodišnji prvak sa stilom se oprostio od lige i sada čeka svog nasljednika na tronu Gruda. Igrač utakmice bio je vratar Sovića Mile Pejić.

Drinovci - Tihaljina 6:4

U trećoj utakmici vidjeli smo kišu pogodaka. Drinovci i Tihaljina 2 igrali su čvrstu i dobru utakmicu u kojoj su mladi Tijaljčani dali sve od sebe, no Drinovci ipak pokazuju da nakon punog desetljeća žele trofej vratiti u svoje vitrine. Poveli su vrlo rano s 3:0 i malo tko je vjerovao da će se Tihaljina oporaviti, no "mlađi brat" prvaka iz 2013. postiže 2 pogotka, međutim i prima 1 pa se na poluvrijeme otišlo s 4:2 za Drinovce. U nastavku obje ekipe zabijaju po 2 pogotka, a Drinovci slave i čekaju ili naslov kao prije 10 godina ili barem finale, kao prije 4 godine kada je koban bio Grude Centar i Boris Miloš koji je u pobjedi Centra 2:1 zabio 2 gola i bio najbolji strijelac i igrač lige. U utakmici Drinovaca i Tihaljine 2 golove za pobjednike zabili su Antonio Leventić 2 gola, Josip Glavaš 2 gola, Ivan Pandžić i Mihovil Glavaš, dok je za Tihaljinu Mateo Špoljarić zabijao, te Ljubo Ančić, Kristijan Boras i Ante Ančić. Igrač utakmice bio je Ivan Pandžić.

Grude Centar - Grude Istok 3:2

A Grude Centar je od 2010. pustio samo dvije lige suparnicima, dok je sebi uzeo četiri trofeja i sada ide na peti. Ali, u utakmici protiv susjeda s Istoka nije bilo nimalo lagano, barem rezultatski. Grude Centar je poveo preko Ante Ćorluke nakon kornera Nikole Mikulića s 1:0. I mnogi su mislili da će momčad predvođena ovim mladim virtuozom, uz nešto starije lavove grudskog nogometa Ivana Ćorluku - Tusića i Borisa Miloša - Bobe, lako slaviti, no Istok zahvaljujući obranama vratara Josipa Jukića i brzom prebacivanju igre iz obrane u napad, nije tako mislio. Sjajni Ivan Mikulić briljantno je igrao i obranu i napad, te je zabio 2 pogotka i preokrenuo utakmicu u korist Istoka. Ipak, minimalno vodstvo protiv Grude Centra ništa ne znači. Ivan Šimić - Ino godinama s ovom ekipom osvaja naslove i ulazi u momčadi sezone, i sada je s 2 gola odveo svoju momčad u polufinale, te je izabran za igrača utakmice. Posljednji pogodak ponovno je pao nakon kornera Nikole Mikulića. Istoku ostaje žal za propuštenom šansom, ali za mlade dečke još ima godina za napredak i pokušaj napada na najprestižnije malonogometno natjecanje u Hercegovini.
Grude Centar pak ponovno je u završnici i s pravom godinama od 2010. daju epitet "Desetljeće Centra", piše portal Boboska.com.

 

Utorak, 9. kolovoza 2016.

21:00
Ružići - Drinovci

22:00
Sovići Donji - Grude Centar

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije