Zrinjski danas (18 sati) domaćin Borcu u prvom susretu finala Kupa BiH

Za Plemiće utakmica sezone, dok će Banjolučani igrati s manjim pritiskom

zrinjski, ćuže
08.05.2024.
u 11:31

Zrinjski i Borac ove su sezone na vrhu premijerligaške ljestvice. Banjolučani su vodeći u prvenstvu s pet bodova viška u odnosu na Plemiće te će vjerojatno upravo od Zrinjskog preuzeti naslov prvaka BiH. Obje će se momčadi od večeras boriti i za drugi trofej, onaj za trofej Kupa BiH. Prva utakmica finala Kupa BiH na rasporedu je večeras od 18 sati u Mostaru.

S obzirom na to kako će Zrinjski teško obraniti naslov u prvenstvu u preostala tri kola natjecanja, večerašnja utakmica u Kupu ispostavila se kao utakmica sezone. U ovom trenutku utakmica Zrinjskog i Borca uistinu je susret dviju trenutačno najjačih momčadi u BiH. Sama po sebi, takva bi utakmica trebala biti jako zanimljiva. Uostalom, naglasili su takvo nešto i iz obaju tabora.

Odlučit će detalji

- Igraju dvije najbolje momčadi u ligi. Nekako je realno da smo u finalu Kupa i oni i mi. Sada je drukčije nego kada se u finalu igrala jedna utakmica. Ipak, naša je obveza kao domaćina i Zrinjskog da idemo na pobjedu u prvoj utakmici. Nadam se kako u srijedu neće padati kiša, kao i punim tribinama jer ovo je jedna od najvažnijih utakmica godine. U derbijima odlučuju neki detalji. Znamo se jako dobro, oni znaju naše kvalitete, mi znamo njihove, ima tu dobrih igrača na objema stranama. Najvažnije je da imamo energiju, volju i želju za trofejem. Imamo kvalitetu, svi smo zdravi i ne sumnjam u svoje igrače - kazao je na jučerašnjoj konferenciji za medije trener Zrinjskog Željko Petrović.

Borac je ove sezone pobijedio Zrinjski na domaćem terenu, početkom proljetnog dijela sezone tom je pobjedom, praktički, i prelomio utrku za naslov. Doduše, uspio je i Zrinjski nešto poslije pobijediti Borac u Banjoj Luci, pa i s te strane dvije finale utakmice u Kupu mogu puno toga donijeti. To može značiti kako domaći teren ne mora biti velika prednost, upravo najveća istina može biti to što je rekao trener Petrović "kako mogu presuditi detalji i inspiracija nekog pojedinca".

- Borac je iskusna momčad koja igra europski način, igra pametno, na rezultat. Ima svoje ustaljene šablone i tako dobiva utakmice. Da je ta momčad nešto odigrala "vau", uza sve poštovanje, nije. Ali vidiš da je pametna i iskusna momčad, pobijedi 1:0 i to je to. S druge strane, mi smo Zrinjski, igramo kući i ja neću mijenjati naš stil igre. Mislim kako imamo takve igrače da se ne možemo braniti. Imamo momčad koja se želi nadigravati i koja uvijek ide na pobjedu - dodao je Petrović.

Trener Plemića jasno je kazao koliko bi mu značilo osvojiti Kup sa Zrinjskim.

- Za mene je ovo finale utakmica života. Imam dobar osjećaj i ja bih uistinu bio najsretniji čovjek na svijetu kad bih podignuo pehar - zaključio je Crnogorac na klupi mostarske momčadi.

U taboru Borca mogu mirnije čekati finale Kupa BiH. Banjolučani uzvrat igraju na domaćem terenu i s obzirom na "kapital" u vidu gotovo osvojenog trofeja u prvenstvu, nekako im može biti lakše. Trener nogometaša Borca Vinko Marinović bio je uobičajeno korektan dok je govorio o svom bivšem klubu, klubu s kojim je također u prošlosti osvajao trofeje.

Mogu osvojiti oba trofeja

- Bit će to dvoboj dviju najkvalitetnijih momčadi, teška utakmica, ovo je finale i sigurni smo kako će u ova dva susreta publika moći uživati. Što se tiče Zrinjskog, znamo da je momčad u dobroj formi, to je pokazala na posljednjih osam utakmica u kojima nema poraz. Mi smo, s druge strane, u poziciji koja nije tako česta - možemo osvojiti oba trofeja, tako da nam sigurno neće nedostajati motiva za ovu utakmicu i nadamo se kako ćemo u ova dva susreta uspjeti doći do pehara - kazao je Marinović.

Uzvratni susret finala Kupa BiH igra se za točno tjedan dana (srijeda, 15. svibnja) u Banjoj Luci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije