Prvo kolo FBiH

Vodećih 8 unutar 4 boda, borba za ostanak mogla bi biti još dramatičnija

10.11.2015.
u 06:15

Remi u Čapljini je "izbacio" na čelo ljestvice Budućnost koja je pogotkom Aljukića uz puno truda svladala Bosnu (1:0)

Dvoboj Čapljina - Metalleghe na Bjelavama mogao je "cementirati" prvo mjesto jednima ili drugima u slučaju pobjede. No, završilo je 2:2 iako su Jajčani dva puta vodili (Dilberović 2), a Čapljina stizala preko Rodina i Rake (zabio izjednačujući pogodak u 90. minuti s 11 metara). Ovakav ishod "izbacio" je na čelo ljestvice Budućnost koja je pogotkom Aljukića uz puno truda svladala Bosnu (1:0). Isti 1:0 rezultat bio je u dvoboju Goška i Zvijezde na Podavali, a jedini strijelac bio je Malčić. Bio je ovo derbi bivših premijerligaša uoči početka sezone isticanih kao glavnih kandidata za osvajanje naslova.

Županijski sudar u Gračanici između momčadi Bratstva i Radničkoga uvjerljivo je pripao domaćinu (3:0 - Suša, Huseinbašić, Poturalić). Čini se da su nogometaši Radničkog još opijeni probojem u četvrtfinale Kupa BiH... Posljednju pobjedu Orašje je slavilo "prije nove ere", još 12. rujna protiv Goška (2:0), a nakon toga upisalo četiri podjele bodova i tri poraza (sva tri kod kuće). Mukama je napokon došao kraj jer je momčad Mate Neretljaka ovaj put svladala Rudar 1:0 (Vidović). No, i to je bilo uz dosta muke... Istu 1:0 pobjedu upisalo je Goražde protiv Novog Travnika (Hodžić). "Životno" važne bodove osvojio je Branitelj, koji je u Rodoču 2:0 svladao Podgrmeč, izravnoga kandidata u borbi za ostanak, "uvezavši" pobjedu protiv Goražda iz prošloga kola u gostima. Strijelci su bili Ferenc i Ćorić. Sloga, pak, sve dublje "gaca po blatu". Protiv Jedinstva na Babovcu nije uspjela ništa više osim izvući 0:0, pa se ostanak čini teško ostvarivim.

Peredak nakon 14. kola: Budućnost i Metalleghe 26, Orašje 25, Čapljina 24, Bosna, Zvijezda, Bratstvo i Goražde 22, Gošk 19, Rudar 18, Jedinstvo i Radnički 16, Branitelj 15, Podgrmeč 14, Novi Travnik 13, Sloga 12 bodova. (mkn)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?