Vitez

Vitežani žele pobjedu uz koju bi sačuvali status premijerligaša

27.05.2017.
u 08:38

Metalleghe, Vitez ili Čelik nakon današnjih susreta u Doboju kod Kaknja, Sarajevu i Širokom Brijegu, pridružit će se Olimpicu i od slijedeće sezone natjecat će se u nižem stupnju natjecanja.

Realni izgledi

Bavit ćemo se utakmicom Olimpic – Vitez i izgledima Vitežana u borbi za ostanak u ligi. I odmah treba reći da su njihovi izgledi realni, a važno je naglasiti da sve drže u svojim rukama.

- Sada, u odnosu na kolo ili dva ranije, za nas je povoljnija situacija jer sada sami odlučujemo o svojoj sudbini što nikako nije beznačajno, naprotiv. Jer, to znači pobjedom nad već odavno otpisanim Olimpicom, bez obzira na druge rezultate, ostajemo u Premijer Ligi. Vjerujem u svoje momke, uvjeren sam da smo sposobni odigrati dobro, a to bi trebalo biti dovoljno za pobjedu koja je za nas od krucijalne važnosti. Istina, tu je i opcija “B” gdje Metalleghe “ne smije pobijediti”, a što bi, u takvom raspletu u Doboju kod Kaknja, i neriješen ishod s Olimpikom nas ostavlja u ligi. Međutim, mi se takvim kalkulacijama nećemo baviti, rekli smo svoju sudbinu držimo u svojim rukama i takvu priliku nećemo ispustiti, kazao je trener Viteza Slaven Musa pred današnji susret u Sarajevu s Olimpicom.

Kazao je također kako ne može računati na Kokota koji ima tri žuta kartona, no oporavio se Rašić, trenira i Mamić, vratio se i Livančić nakon teške ozljede koju je “zaradio” na prijateljskoj utakmici u Kiseljaku.

- Znači, za Olimpic je i klupa duža, kvalitetnija, imamo mogućnosti rotirati, kombinirati pa je i to dodatan razlog našeg optimizma, dodao je Musa.

Veliki plus za Vitežane svakako je povratak na teren Tonija Livančića, kapetana momčadi. Odigrao je Livančić pedesetak minuta u prošlom kolu protiv Mladosti vrlo dobro, postigao je i pogodak i pokazao kako je i njegovo dvomjesečno ne igranje zbog ozljede razlog teškom posrtanju Vitežana u protekla dva mjeseca.

Povjerenje trenera

- Povjerenje trenera, odigranih 50-ak minuta protiv Mladosti i postignuti gol ohrabrili su me. Vrlo sam zadovoljan što se moj povratak u momčad poklopio i s našom dobrom igrom i pobjedom. Još nisam potpuno tjelesno spreman, no budem li u sastavu protiv Olimpika dat ću i više nego protiv Mladosti. Jer u susretu protiv Mladosti opterećivao me je strah od nove ili obnovljene ozljede, a sada sam se, mogu tako reći, tijekom proteklih dana vratio u normalnu kolotečinu, nestalo je strah i sretan sam što sam ponovo u prilici dati svoj doprinos uspješnoj borbi za ostanak u Premijer ligi moga Viteza. Zaista se iskreno nadam toj uspješnoj završnici, a imajući u vidu brojne nedaće koje su nas ovog proljeća pratile, takvu smo završnicu valjda i zaslužili, kazao nam je Toni Livančić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije