FINALE EUROPSKE LIGE

Villarreal osvojio Europsku ligu!, De Gea ispao tragičar!

Reuters
27.05.2021.
u 00:04

Nogometaši Villarreala pobjednici su ovosezonskog izdanja Europske lige, oni su finalu u Gdanjsku svladali Manchester United 12:11 (1:0, 1:1, 1:1) nakon boljeg izvođenja 11-eraca. Time je Žuta podmornica stigla do prvog trofeja u 98-godišnjoj povijesti!

Unai Emery tako je postao najbolji u povijesti natjecanja s četiri titule, od toga tri sa Sevillom. A Manchester United može se "pohvaliti" da je izgubio šest od posljednjih sedam raspucavanja s bijele točke. I nije uspio skinuti "kletvu Španjolaca". Tek je Liverpool u sezoni 2000./2001. slavio u finalu sa španjolskim klubovima, protiv Alavesa 5:4 nakon produžetaka.

Villarreal je poveo golom Gerarda Morena (29), a poravnao je Edinson Cavani (55). Španjolski je predstavnik jednu od svojih rijetkih prilika iskoristio u 29. minuti kada je Dani Parejo ubacio s lijeve strane, a Moreno izbjegao pozornosti Lindeloefa i iz blizine svladao De Geu. Manchester United je dominirao većim dijelom utakmice, no samo je Cavani u 55. minuti uspio poslati loptu iza leđa Rullija i to uz priličnu dozu sreće jer je u gužvi u kaznenom prostoru Villarreala uspio skrenuti loptu i prevariti vratara koji se već bacio u namjeri da zaustavi udarac s distance. Prilikom izvođenja 11-erca 21 od 22 izvođača bili su sigurni, a onda je udarac vratara Manchester Uniteda Davida De Gee obranio Rulli i tako postao junak Villarreala.

Za Villarreal, koji je u četvrfinalu izbacio zagrebački Dinamo, ovo je prvi trofej u 98-godišnjoj klupskoj povijesti. Manchester United je, pak, ostao na jednoj osvojenoj Europskoj ligi iz 2017.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije