BOYSI DOLAZE NA SUD

VIDEO Večernji u Ateni: 'Odvjetnik je optimističan. Nema najava da će se pojaviti navijači AEK-a'

Screenshoot
03.12.2023.
u 18:39

Svi Boysi koji su utamničeni nakon krvavih nereda trebali bi tijekom naredna tri dana – 4., 5. I 6. prosinca izaći pred sud

Izvanredne mjere sigurnosti spremne su za dolazak više od stotinu pripadnika Bad Blue Boysa pred atenski sud Evelpidon, gdje će sutra u devet sati, nakon više od tri mjeseca u istražnom zatvoru, početi njihovo ispitivanje pred sucem istrage. Iskaz će dati ukupno 102 pripadnika BBB-a, koji su nakon huliganskog okršaja s navijačima AEK-a od kolovoza razbacani po zatvorima diljem Grčke te čekaju dovršetak istrage o smrti Michalisa Katsourisa (29) koji je u dogovorenoj makljaži izgubio život.

Pritvorene navijače tereti se za 11 kaznenih i prekršajnih djela, a najteže je udruživanje u zločinačku organizaciju, dok je optužba za ubojstvo odbačena zbog nedostatka dokaza. Svi Boysi koji su utamničeni nakon krvavih nereda trebali bi tijekom naredna tri dana – 4., 5. I 6. prosinca izaći pred sud.

Novinarka Večernjeg lista Dea Redžić javila se uživo ispred suda na koji će biti dovedeni pripadnici BBB-a.

 

 

"Ono što nas sutra ovdje očekuje su izvanredne mjere sigurnosti. Tri dana trajat će ispitivanje, tri suca su angažirana", rekla je Redžić.

"Mi moramo, kao Hrvatska, sami riješiti problem s huliganima. Zakon o navijačima mijenjao se godinama više puta, imali smo toliko prilika da napravimo pomak po tom pitanju, ali zaista ništa se nije promijenilo", kazala je te dodala: "Nikada se zapravo nije riješio pravi problem jer da je, onda se ne bi dogodilo to da ovdje dođu navijači sa zabranom".

"Istraga traje jako dugo. Grčki odvjetnik BBB-a, s kojim smo u komunikaciji cijelo vrijeme, je optimističan. Kaže da ima jako dobru obranu", otkriva te nastavlja:

"Znamo da su 102 hrvatska državljanina, bez obzira na to što su došli ovdje napraviti probleme, u zatvoru tri mjeseca bez da znamo zbog čega. Znamo da ih se tereti za 11 kaznenih i prekršajnih djela, ali sutra ćemo tek saznati detalje. Nakon toga, bit će podnesen prijedlog za ukidanje istražnog zatvora što znači da oni ne bi trebali, barem prema riječima grčkog odvjetnika i pravnog zastupnika obitelji BBB-a, nakon ova tri dana izaći van jer je to nova procedura koja će trajati".

"Koliko znamo, nema najave da bi se mogli pojaviti navijači AEK-a, da bi moglo doći do novih nereda. Ipak je situacija puno mirnija nego prije tri mjeseca", ustvrdila je te dodala kako se odvjetnik BBB-a nada da će se oni vratiti u Hrvatsku do Božića.

"Nadamo se da ćemo naše državljane vratiti kući, a onda se na pravi način mi pozabaviti s problemom koji nije potrebno da rješavanju Grci", zaključuje Redžić koja će iz Grčke pratiti ispitivanje Bad Blue Boysa. 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?