RASPAD PRVAKA

VIDEO Park prinčeva tresao se od zvižduka na Messijevom oproštaju. Clermont šokirao PSG

Raphael Lafargue
04.06.2023.
u 08:46

Argentinski čarobnjak nije imao dostojan oproštaj od Parisa, tijekom cijele sezone navijači su ga dosta puta kritizirali

Nogometaši Nantesa domaćom pobjedom 1-0 protiv Angersa izborili su se za ostanak u elitnom razredu francuskog klupskog nogometa iz kojeg se ponovno među drugoligaše presilio Auxerre nakon domaćeg poraza (1-3) od Lensa, i tako se pridružio Ajacciju, Troyesu i Angersu koji su već odavno izgubili izglede za ostanak u Ligue 1.

Pogodak vrijedan ostanka među prvoligašima za Nantes je postigao Kamerunac Ignatius Ganago već u 16. minuti utakmice. "Kanarinci" su izdržali da ne do kraja utakmice ne prime pogodak, što im je donijelo prvu prvenstvenu pobjedu nakon 14 utakmica i četiri mjeseca čekanja. Stigla je u pravom trenutku.

Nantesu je trebao i poraz Auxerrea koji se dogodio zahvaljujući pobjede žednim nogometašima Lensa koji su slavili s 3-1. Tako su gurnuli Auxerre ponovno među drugoligaše, nakon samo jedne sezone provedene u najvišem razredu, a sebe su dovukli na samo bod zaostatka za prvakom Paris Saint-Germainom.

PSG se u subotu oprostio od Sergija Ramosa i Lionela Messija koji je za svoj dvogodišnji boravak u Parizu i ono što je napravio za prvaka Francuske od navijača nagrađen zvižducima na predstavljanju momčadi. Da stvar bude gora po Argentinca, PSG je u rezultatski nevažnoj utakmici uspio prokockati dva pogotka prednosti i izgubiti na Parku prinčeva od Clermonta s 2-3. Sergio Ramos je za oproštaj postigao pogodak za 1-0 u 16. minuti, a samo pet minuta poslije je Kylian Mbappe iskoristio kazneni udarac za svoj 29. pogodak u sezoni. Njime je osigurao naslov najboljeg strijelca lige petu godinu zaredom, čime se izjednačio s legendarnim napadačem Marseillea Jean-Pierreom Papinom koji je bio najbolji topnik prvenstva u razdoblju od 1988. do 1992. To je bilo i jedino vrijedno slavlja za domaću momčad.

Navijači nisu bili sretni Messijevim ponašanjem i odlaskom s Parka prinčeva pa su ga počastili koncertom zvižduka. 

 

 

 

 

 

 

Već do poluvremena su Gastien (24) i Zeffane (45+1) izjednačili, a pobjedu Clermontu donio Kyei u 63. minuti. Porazom se oprostio i Igor Tudor od klupe Marseillea koji je u subotu poražen s 1-0 na gostovanju kod Ajaccioa. Korzikancima je pobjedu i pomak s 19. na 18. mjesto donio Vidal (88). No, Ajaccio opet ide među drugoligaše.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije