Eurobasket

VIDEO Noć kada je ispisana povijest: Najbolji trenuci s utakmice BiH - Hrvatska

FIBA
22.06.2021.
u 10:22

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine svladala je reprezentaciju Hrvatske u okviru baraža za četvrtinu finala Eurobasketa u Strasbourgu rezultatom 80:69.

Na službenoj stranici FIBA-e jutros je objavljena videokompilacija s najboljim trenucima sinoćnje, sada već povjesne utakmice i pobjede bh. košarkašica.

VIDEO možete pogledati OVDJE

Naime, najefikasnija u redovima bh. reprezentacije bila je Jonquel Jones s double-double učinkom od 24 poena i 16 skokova, Nikolina Babić ubacila je 15, Miljana Džombeta postigla je 14 poena, dok je Anđela Delić postigla poen manje, prenosi N1.

Najraspoloženija u redovima Hrvatske reprezentacije bila je Ivana Dojkić sa 22 postignuta koša, dok je Iva Slonjšak dodala 14 poena.

Bh. reprezentacija će u četvrtfinalu Europskog prvenstva igrati protiv reprezentacije Francuske, a ovaj susret na rasporedu je u srijedu.

Ključne riječi

Komentara 1

LO
lokve
12:22 22.06.2021.

Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH kojim rukovidi HDZ-ova ministrica Zora Dujmović je odbila zahtijev za sufinansiranje zato što je obavezna dokumentacija pogrešno numerisana, nisu numerisane sve stranice dokumenata, europejci nigdje ih nema ugroženi, a ipak ovi HDZovci iz svake blokade izvire.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije