NAJVEĆA ZASTAVA

VIDEO Navijači stigli: 'Nadamo se da ih šaljemo doma, ali nećemo biti arogantni kao Brazilci'

13.12.2022.
u 11:42

Okupili su se na plaži blizu smještaja u kojem borave vatreni te glasnom pjesmom i bodrenjem poslali snažnu poruku potpore. Našoj reprezentaciji sigurno će biti potrebna, argentinski će navijači činiti većinu na stadionu

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras od 20 sati protiv Argentine igra polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru. Vatreni su ponovno došli do velikog uspjeha, među najbolje su četiri reprezentacije svijeta, a mogu i do samog finala, kao u Rusiji 2018. godine. Sve ćemo saznati na stadionu Luisail Iconic. 

Naši su nogometaši na putu do četiri najbolje reprezentacije skupinu završili kao drugoplasirani ispred Kanade i Belgije te iza Maroka osvojivši pet bodova, da bi potom u osmini finala nakon izvođenja jedanaesteraca izbacili Japan, čije je nogometaše na putu prema mreži zaustavljao sjajni Dominik Livaković. Na isti su način izbacili prvog favorita turnira, Brazil. 

Hrvatski navijači ponovno se okupili na plaži u Dohi kako bi pružali potporu Hrvatskoj. Argentinci će večeras na stadionu imati znatno veću podršku, ali najveća navijačka zastava na svijetu u našim je rukama i svakako na stadionu neće nedostajati hrvatske pjesme. A ne nedostaju ni već sada pred hotelom Hilton. 

- Javi se, javi se - pozivaju navijači Luku Modrića da im se javi iz hotela. 

- Zlatko Dalić! - klicali su potom uglas ime hrvatskog izbornika. 

Zapjevali su pjesmu 'Lijepa li si'.  

'Zovi, samo zovi', 'U boj, u boj, za narod svoj' te 'Mi Hrvati' čulo se zatim. 

Popričali smo s jednim navijačem.  

- Živimo ovdje sedam godina. Bio sam na tri utakmice dosad. Bilo je stresno gledati. Super osjećaj, ali stresno. Idemo i večeras. Nemamo očekivanja, što bude, bude. Nadamo se da ih šaljemo doma. Ali nećemo biti arogantni kao Brazilci, što bude bude.  

Očekuje se oko tri tisuće hrvatskih navijača na Lusailu. Jedan je i iz Sjeverne Makedonije. 

- Supruga mi je iz Hrvatske i živimo tu. Ona je iz Zaprešića. Bili smo protiv Belgije i idemo večeras. Samo ja i supruga, djeca ostaju kod kuće. Naravno da je Hrvatska favorit protiv Argentine. 

Pridružila mu se ubrzo supruga Nadica. Kakva je prognoza?  

- Da ćemo pobijediti. Naravno da idemo na finale - kratko je poručila.  

Zastava je ovog puta duga 30 metara.  

- Hoćemo pobjedu! Večeras je naša fešta! - počeli su svi pjevati kada su ju digli u zrak.  

- Bježite ljudi, bježite iz grada - nižu se pjesme.  

Mato Mrković došao je iz Zagreba i ovdje je od početka.  

- Od prvog dana. Nadam se da 18. završavamo ovaj turnir u finalima uz pobjedničko prvo mjesto. Mislim da smo 18. na prvom mjestu. Jako sam ponosan na to što pratim svoju reprezentaciju na svim svjetskim prvenstvima. Ne bojimo se nikoga. Ne odgovara nam njihova igra, ali ja se više bojim suca. Sudac je prošlo Svjetsko prvenstvo poklonio Francuzima. Naša poruka za vatrene je da igraju kao i dosad. Ako osvojimo, idem pješke iz Dohe do Trga bana Jelačiča - rekao je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije