ISTINSKA VELIČINA

VIDEO Ivan Rakitić dirnuo u srce objavom o hrvatskom velikanu: Napustio nas je prerano...

ivan rakitić
Goran Stanzl/PIXSELL
23.03.2022.
u 21:33

- Bilo je čudesno kako je predstavljao Hrvatsku u košarkaškom svijetu, ne samo u NBA. Bilo je čudesno što je sve mogao, način na koji je igrao, kako je shvaćao igru i podizao momčadi da igraju bolje.

Slaveći 75 godina postojanja, NBA liga pokrenula je "NBA 75 Euro Vote", kampanju koja među poklonicima NBA košarke uzdiže rođendansku sezonu na višu razinu zanimljivosti. A Ivanu Rakitiću pripala je čast biti dijelom žirija. Bivši vatreni nije slučajno izabran jer je poznato da je vrlo zainteresiran za NBA košarku i da je navijač Philadelphije, što je postao kada je za taj klub igrao Dario Šarić.

Uz to, donedavna zvijezda te momčadi Ben Simmons, najdraži mu je igrač. Svojedobno je Rakitić upoznao i pokojnog Kobea Bryanta, kad je došao na trening Barcelone prije nekoliko godina.

Dio glasovanja je završio, a zanimljivost je da se Dirku Nowitzkom dodijelila nagrada za najbolji "europski trenutak" u ligi i pritom se radilo o njegovoj titulu s Dallasom 2011. No, sad je prilika glasovati za Dražena Petrovića u konkurenciji All-Europan Team u NBA. Odnosno, za najbolju NBA momčad sastavljenu od Europljana. Glasovanje počinje 28. ožujka i trajat će do 10. travnja.

- Bilo je čudesno kako je predstavljao Hrvatsku u košarkaškom svijetu, ne samo u NBA. Bilo je čudesno što je sve mogao, način na koji je igrao, kako je shvaćao igru i podizao momčadi da igraju bolje. Bilo je sjajno gledati Dražena kako "pleše" na parketu - kazao je Raketa o Draženu i dodao: - Napustio nas je prerano, ali siguran sam da tamo gdje jest, zna da ga jako volimo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije