ENGLEZI U TRANSU

Veznjak Engleske: Jednom sam Modriću to napravio, volio bih to učiniti opet

Reuters/Pixsell
11.07.2018.
u 08:11

– Luka je fantastičan igrač, bilo je zadovoljstvo raditi s njime četiri godine. Nevjerojatan nogometaš i sjajan čovjek. Nikad s njim nije bilo problema - kaže Redknapp

Englezi su u transu, njihova reprezentacija prvi put poslije 28 godina igra polufinale SP-a, a Hrvatsku vide samo kao prepreku na putu do naslova. Tako je kod navijača, ali i kod igrača. Pa je veznjak Gordog Albiona Dele Alli na medijskom druženju, umjesto o snazi protivnika, govorio o tome kako želi Luki Modriću gurnuti kroz noge. 

– Uspio sam to kada smo s Tottenhamom igrali protiv Reala, volio bih to učiniti opet – rekao je Alli. S engleskih pak naslovnica “vrišti” optimizam. Tako Daily Express ima veliki naslov “Veći od 1966.” aludirajući na jedini naslov svjetskog prvaka koji su osvojili prije 52 godine. Daily Mail pak više ne sumnja, izašli su s naslovom: “Vratit ćete naslov u domovinu”.

Bahati tenisač Inglot

A u Daily Expressu izašla je i pričica o Hrvatu Franku Škugoru i Englezu Dominicu Inglotu, koji u Wimbledonu zajedno nastupaju u konkurenciji muških parova. Inglot je prepričao da puno razgovaraju o današnjem meču. – Rekao mi je Franko da će to biti jako težak meč za nas, a ja sam mu odgovorio da će biti težak meč za nas, ali tek u finalu – izjava je koja najbolje opisuje koliko su Englezi samouvjereni, čak bi se reklo i poprilično bahati uoči dvoboja s Hrvatima.

No ima u Engleskoj i onih koji se itekako boje Hrvatske. Jedan od njih je Harry Redknapp, koji je u karijeri radio s mnogim hrvatskim nogometašima – Modrićem, Kranjčarom, Pletikosom, Ćorlukom...

– Njih krasi zajedništvo, to je ono što ih čini tako posebnima. Mala je to zemlja, ali sam trenirao mnogo hrvatskih igrača. Svi oni redom bili su sjajni momci, međusobno jako povezani. Opasna su momčad, znaju igrati. Kvalitetni su i čuvaju loptu. U veznom redu su vrhunski. Bit će to teška utakmica za Englesku, podcijenimo li ih i najmanje, ispast ćemo – rekao je Redknapp, a onda posebno nahvalio Luku Modrića.

Harry Oduševljen Lukom

– Luka je fantastičan igrač, bilo je zadovoljstvo raditi s njime četiri godine. Nevjerojatan nogometaš i sjajan čovjek. Nikad s njim nije bilo problema. Samo bi svakodnevno dolazio i izvrsno trenirao, bilo ga je fantastično gledati na travnjaku. On je model kakav bi profesionalac trebao biti i apsolutno svjetska klasa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?